Кандидатствайте за достъп до услугите по програма “Advice for Small Businesses“ на ЕБВР
03.04.2018
Конференция с Топ 100 на столичния бизнес „Бизнес София 2018 – дигитални хоризонти“
13.04.2018

Холадски студенти избраха София като част от учебната програма по изготвяне на доклади за бакалавърска степен

Екипът на Столичната Агенция за инвестиции посрещна студенти от университета в Утрехт, Холандия. Студентите са в специалност Строително инженерство, а посещението им е част от учебната им програма и е с цел да се запознаят на място с иновативни практики в сферата на строителството и недвижимите имоти, с които да финализират докладите си за защита на бакалавърска степен. Младежите в специалността могат да избират между няколко европейски града и за екипа ни беше удоволствие да бъдем домакин на тези, които избраха София.

Представихме Агенцията и тенденциите в пазара на недвижими имоти в София, инвестиционния климат, живота в София и икономическото развитие на града през последните години, развитието на метро-мрежата, инфраструктурата и конкретни проекти и сгради в София, които имплементират иновативни практики за устойчиво и дългосрочно строителство.

Utrecht University е един от най-старите университети в Холандия и е сред най-големите в Европа. В класацията на Times „Higher Education’s World University Rankings“ за 2018 г., сред най-добрите 200 университета в света присъстват 13 холандски, един от които е Utrecht University.

Отговорихме на много въпроси на студентите и се надяваме, че сме били полезни.

 

X