“Защо София?” с Боян Иванов, съосновател на столичната StorPool Storage
17.09.2019
Торстен Гайслер: София се развива и е пример за успех, с който могат да се гордеят всички от управлението на града
18.09.2019

Интензивни два дни за компаниите и менторите в ‘Акселератор Стартъп София’

 

 

Пилотното издание на „Акселератор Стартъп София“ на Столична община приключи с два дни интензивна менторска програма за 13-те компании в акселератора. 

Програмата за подкрепа на иновативни компании и социални предприемачи се реализира съвместно от Общинския гаранционен фонд за МСП, Програма „Европа“ на Столична община и Столичната агенция за инвестиции.  

 

 

 

Радваме се, че успяхме да привлечем в менторската програма експертите на LAUNCHub, BrightCap, EY Bulgaria, Dimitrova, Staykova and Partners, Out2Bound, 356Labs, The DOTS, Vangavis, Trending Topics Bulgaria, UNWE и Fund of Funds. Участието им направи възможно покриването на темите, които стартъпите сами посочиха като области, в които се нуждаят от насоки: бизнес планиране, стилове на управление, продажби, дизайн и изнасяне на презентации, дигитален маркетинг, набиране на инвестиции, инструменти за финансиране, излизане на външни пазари, работа с институции, контакти с медии и партньори. 

 

 

 

Вярваме, че експертите в двата дни предадоха не само вдъхновение и идеи за следващи възможности за развитие, но и практически насоки за конкретни действия и инструменти, с които предприемачите да ускорят реализирането на идеите си. 

Младите компании в програмата разработват продукти и услуги в области като 3D принтиране, потребителско преживяване, маркетинг и реклама, грижа за здравето, образование и др. Оставаме в контакт с предприемачите с готовност и след края на програмата да споделяме знанието и мрежата си от контакти в подкрепа на бизнеса в София.

Поздравления за всички компании и ментори в ‘Акселератор Стартъп София’.

 

X