Търговска мисия в Сенегал за фирми от строителния сектор
05.12.2018
Ново събитие в програмата на Webit.Festival Europe: Climate | Tech
05.12.2018

Финтех компания PremFina и медийната група News UK създават екипи в София


Медийната група News UK ще сформира технологичен екип в София в партньорство с българския офис на Questers. Сътрудничеството ще ускори разрастването на групата, която стои зад някои от най-влиятелните медии в англоезичния свят като The Times, The Sun и The Sunday Times.

Установяването на екип в София на технологичното подразделение на News UK е част от дългосрочната програма на групата за изграждане на нова, гъвкава и ефективна платформа, която да осигури процеса на дигитална трансформация на компанията и да посрещне нуждите на читатели й от богато и интерактивно съдържание, достъпно от различни платформи и устройсва.


„Разширяването на News UK в България в партньорство с Questers демонстрира потенциала на българския пазар за цифровите иновации в Обединеното кралство и продължава да укрепва двустранните отношения между Великобритания и България.“, казва Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в Република България в официалното съобщение на Questers.

News Corp UK & Ireland Limited е британска издателска компания, дъщерно дружество на американския медиен конгломерат News Corp. Възможностите за кариера в екипа на NewsUK в София ще намеритие тук.

***

Questers обяви партньорство и с още една английска компания – финтека PremFina, която разработва SaaS (софтуер като услуга) платформа за гъвкаво управление на финансови решения в работата на застрахователни брокери, като им помага да разполагат с максимален контрол върху взаимоотношенията с клиентите и да увеличават приходите.

В резултат на нарастващото търсене на услугите й, PremFina разширява дейността си с отварянето на офис в България. Екипът в София ще участва в разработването и тестването на софтуера на компанията, включително и в пълната му интеграция с вътрешнофирмени приложения.

X