2 години след спечеления Оскар – най-амбициозната конференция за компютърна графика от Chaos Group
07.05.2019
София е отличена за пети път с наградата „Бизнес град на България“
07.05.2019

Financial Times откри офиса си в София

 

Photographer: Geo Kalev

Световната информационна агенция за бизнес новини Financial Times официално откри офиса си с София. В него до края на годината ще работят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономическите анализи.

„Изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности“ – каза при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова.

На събитието присъства Кейт О’Риърдън, главен продуктов и информационен директор във FT, която разказа за избора на София: „Оглеждахме различни възможни места за този офис – в Азия, Европа и Великобритания, преди да се спрем на България. Дългата репутация на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция. Нашите екипи в София са двигателят в основните области.

Продължаваме да инвестираме в София: възнамеряваме да разширим своята дейност тук като създадем нов екип, който ще работи за специализираните издания на FT. Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим FT. Действителността надхвърли нашите очаквания. Вашата отдаденост и енергия са изключително вълнуващи и нямам търпения да видя какво още можем да постигнем заедно.“

FT има образователни инициативи за гимназисти от горните класове, на които предоставя безплатен достъп до изданието. По този начин отглеждаме следващото поколение служители и читатели на FT. Освен това ние намираме и други начини, с които да допринасяме за образованието, като работим с училища, клубове, университети, организираме събития с ученици“, посочи още Кейт О’Риърдън.

Според изследване на FDi Intelligence София е сред най-атрактивните локации за международни инвестиции в следващите 2 години.

София се нарежда на 28-о място от общо 283 европейски региона, включени в индекса за работни позиции, изискващи интелектуална дейност. През 2018 г. София зае 18-о място от 400 световни региона с високо владеене на английски език, което също е важно за привличане на международните компании в столицата, посочват от Столичната община в отразяването на събитието.

X