fDi Intelligence интервюира кмета Йорданка Фандъкова за бързото подобрение на бизнес среда в София
30.01.2019
Какво беше предложено по време на обществения форум за Плана на София
30.01.2019

EEN приема кандидатури за шестия „Конкурс за иновации” за 2018

 

До 22 април 2019 г. се приемат кандидатури за „Конкурса за иновации” за 2018 г. на Съвета по иновации към Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Това е шестото издание на конкурса, организиран съвместно с Europе Entreprise Network при БТПП, Българската академия на науките и със съдействието на Българската банка за развитие.

Категориите, в които компаниите могат да кандидатстват, са две: „Най-добър иновативен проект за 2018 г.“ и „Най-успешно предприятие, внедрило в дейността си иновативен продукт през 2018 г.“.

Кандидатурите на иновационни идеи и разработки, внедрени през 2018 г., ще бъдат разглеждани при пълна конфиденциалност от комисия от представители на научните среди и на бизнеса. Оценяването ще се извършва по критерии, утвърдени от Бюрото на Съвета по иновации. Може да се запознаете с тях тук.

Анотациите за иновативен проект трябва да са до 5 стандартни страници свободен текст и се допускат до пет приложения – чертежи, илюстрации в 3D, таблици, диаграми или други документи, позволени според критериите.

Анотациите за предприятие, внедрило в дейността си иновативен продукт през 2018 г., следва да са във формат до 12 страници и да включват описание на производствената листа на фирмата – модели и чертежи на изделията с иновативен характер, описание на оборудването, с които те се произвеждат, на внедрените патенти и полезни модели от изобретатели от България и от чужбина; също така могат да бъдат включени техни модели и чертежи или други сходни документи, позволени според критериите.

Заявките се приемат в срок до 17 ч. на 22 април 2019 г. и се подават по електронен път,  на вниманието на технически секретар на Съвета по иновации при БТПП на адрес innovationbcci@gmail.com; ivan.iliew@gmail.com. Церемонията по награждаването ще се състои през месец май в присъствието на представители на медии, университети, браншови организации, министерства, банкови институции, предприемачи и др.

 

X