Новини от градската среда в София
01.02.2020
София с направление по дигитализация и иновации в управлението на града
02.02.2020

Столичният екип на американската AtScale създаде иновация в големите данни 

 

Столичният екип на AtScale стои в основата на новата платформа AtScale 2020.1 на американската софтуерна компания. Новата версия AtScale 2020.1 е огромен скок в мултиоблачния и хибридния облачен анализ на големи данни и продуктът е без аналог в света, твърдят от компанита. 

Изграждането, архитектурата, автоматичното и ръчното тестване са извършени изцяло от IT специалистите в София. С това базираната в Силиконовата долина компания прави още една крачка към намеренията си до края на 2020 г. да изгражда 60% от софтуера си в технологичния център в столицата.

Atscale предефинира традиционната виртуализация на данни като интегрира в AtScale 2020.1 адаптивни алгоритми за анализ на данните, осигурява защитен достъп до хранилищата, намалява изчислителните разходи 10 пъти, подобрява времето за изпълнение на заявките 12,5 пъти и увеличава броя на паралелните потребители 61 пъти (източник: AtScale Cloud Data Warehouse Benchmark Report).

Продуктът прилага иновативните технологии на Atscale за моделиране на данни и кеширане на заявки, предоставя бързо действие и облекчава предизвикателствата на традиционните подходи за работа с Big Data. В подобренията е включен и каталог от виртуални кубове, който предоставя опростен и лесен достъп до различни модели данни, които могат да бъдат преизползвани от потребителите.

AtScale 2020.1 е важна стъпка от дългосрочната ни визия да предоставим интелигентна виртуализация на данни за всеки бизнес. И “виновниците” за този изключителен продукт са хората ни в София“, каза изпълнителният директор на AtScale Крис Линч.

„Когато преди 1 година стъпихме за първи път в България, обещахме, че бъдещият ни екип тук ще работи наравно с този в Калифорния и с този в Бостън, че ще изгражда продукт от началото до самия му край. Щастлив съм, че заедно успяхме да съберем най-добрите хора и им дадохме възможността да се занимават с инженерство на най-високо ниво“, посочи продуктовият директор на компанията Матю Беърд.

„Получихме шанса да създаваме продукт с характеристики и функционалности от световен мащаб. Не беше лесно, но всички сме много развълнувани и удовлетворени от крайния резултат. Всеки ден работим върху едни от най-интересните технологични предизвикателства в облака, изкуствения интелект и машинното обучение, които променят пазара за анализ на големи данни, и нямаме търпение да видим коя е следващата голяма стъпка пред нас“, разказа Димитър Манев, DevOps Lead в софийския екип на AtScale.

AtScale отвори офиса си в България точно преди година със заявката в следващите 36 месеца да инвестира в него 25 млн. долара. Компанията е привлякла 30 разработчици, като амбицията е до края на 2020 г. техният брой да бъде удвоен.

X