Заместник-кметът по дигитализация Владимир Данаилов връчи специалната награда на първите годишни награди на Аутомотив клъстер България
03.02.2020
Защо София? с Деян Благоев, мениджър бизнес развитие в Булбера
03.02.2020

Първи екзит за годината: столичната Prospecto Group става част от германската Offerista Group

 

Базираната в София Prospecto ще бъде придобита от германската Offerista Group. И двете компании развиват дигитални ритейл маркетинг платформи, които събират на едно място оферти на веригите за продажби на дребно. 

Offerista оперира с търговци в Германия, Австрия, Швейцария и Франция, а българската компания е сред водещите в Централна и Източна Европа и работи с над 100 търговци и търговски марки в 16 страни. Освен в София, Prospecto има офиси в Будапеща и Букурещ. С придобиването на българската компания Offerista Group ще разшири бизнеса си с нови пазари в Европа и с близо 40 млн. потребители.

Условията по сделката не са обявени, но от Prospecto съобщават, че след придобиването компанията ще продължи да се ръководи от основателя и изпълнителен директор Огнян Попов. 

Prospecto е сред допуснатите в пилотното издание на програмата за растеж Dare to Scale на българския офис на Endeavor. Програмата е насочена към компании с голям потенциал и в етап на по-мащабно разрастване.
Още информация може да прочетете и в блога на Endeavor Bulgaria.

X