Cargo-Partner-:ogistics-Center-in-Sofia
Австрийската Cargo-рartner изгражда втори логистичен център в София до средата на 2018
16.10.2017
WEF-2017
България с една позиция нагоре в Глобалния индекс по конкурентноспособност на WEF
17.10.2017

Около 400 IT специалисти ще работят в новия офис на Endava в София

Endava-office-in-Sofia

 

Дейност: дигитални решения за секторите търговия, телекомуникации, финанси и застраховане

В София от: 2016 г.

Брой работни места: 80 /с план за увеличение до до 180 в средата на 2018 г. и до 400 в края на 2020 г./

 

 

 

В края на септември международната компания за IT услуги Endava откри новия си офис в София и с това направи първа стъпка към намерението си да разшири сериозно дейността на екипа си у нас. Endava влезе на българския пазар в края на 2016 г. след сливане с ISDC с намерение да увеличи капацитета си в Централна и Източна Европа. Компанията смята да увеличава плавно служителите си в следващите три години – днес тя е работодател на 70 разработчици, а планът е те да се увеличат до 180 в средата на 2018 г. и до 400 в края на 2020 г.

 

Новият офис на компанията се простира на 2 етажа и обща площ от 2200 кв. м в новопостроената в центъра на София бизнес сграда Милениум Център. Работното място разполага с 14 конферентни зали, зони за кафе и почивка, стая за игри, библиотека и осигурени паркоместа.

 

Повече за Endava

Международната IT компания Envada е с централа в Лонодон и има 14 офиса по света с близо 4000 служители, които разработват дигитални решения за секторите търговия, телекомуникации, финанси и застраховане. Към днешна дата компанията може да се похвали с приходи от над 115 млн. паунда. Endava смята България за хъб с изключителен потенциал за индустрията. Компанията избира София заради добрата транспортна свързаност с Европа, доброто владеене на английски език сред софтуерните инженери и наличието на 50 000 IT талантливи специалисти и още над 2 000 студенти, които ежегодно се дипломират с различни профили в софтуерното инженерство. У нас Envada наема работчици, архитекти, тест инженери, Java, .Net, Scrum специалисти, специалисти по мобилни приложения, специалисти по автоматизирано тестване, бизнес анализатори и успява да осъществи желанието си за синергия в работата си по IT проекти към Северна Америка и скандинавските страни. Офисът в София е с амбицията да се превърне в един от ключовите центрове за разработка на софтуер в региона заедно с Белград, Букурещ, Кишинев, Клуж-Напока, Яш и Скопие.

 

 

 

 

 

 

X