Odelo откри развоен център в София
08.09.2019
Първи алтернативен инвестиционен фонд у нас 
09.09.2019

Тийноватор търси ментори и спонсори за учебната 2019/2020

 

Фондация Прознание търси спонсори и ментори за проекта си Тийноватор – програма за създаване на стартъп клубове в българските училища и за насърчаване на предприемачеството у учениците чрез работа по реални проекти, генерирани от тях самите.

Инициативата е част от международната мрежа U School, с над 200 училищни стартъп клуба по целия свят. Тийноватор се реализира със съдействието на Bulgarian Entrepreneurship Center (BEC). Програмата се подкрепя от Министерството на образованието и Регионалния инспекторат.

През учебната 2019/2020 г. Тийноватор ще включи в програмата над 20 училища в София, Варна и Враца. Менторите, които  ще помагат на младежите да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект, може да видите тук

Как да подкрепите програмата

Проектът търси още съмишленици, които споделят визията, че стартъп културата трябва да се насърчава още от ученическа възраст. Ако сте предприемач и имате желание да споделите бизнес опит и знание с талантливи млади хора, попълнете формуляра за кандидатстване на уебсайта на инициативата.

Ако желаете да подкрепите програмата финансово, последвайте този линк.

Повече за Тийноватор

В Тийноватор ментори, предприемачи от стартиращи и успешни компании в България и с опит в различни сфери, помагат на ученици в 10-и и 11-ти клас да развият успешен бизнес проект. Тийноватор прилага практики от Станфордския университет. Програмата е фокусирана върху развиване на творческо мислене, умения за планиране и инициативност. Тя се провежда в рамките на учебната година и завършва с национално и международно състезание за представяне на идеите пред жури.

Форматът на Тийноватор имплементира още “Design Thinking”, “Lean Development”, “Rapid Prototyping”, “Canvas Business Model”, и др., в комбинация с личностно развитие и “меки” умения, образователни игри.

Тийноватор стартира пилотно през учебната 2018/2019 в четири елитни софийски гимназии: Софийска математическа гимназия, 19 СУ „Елин Пелин, 105 СУ „Атанас Далчев“ и 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“. 80 ученика взеха участие в програмата, 50 от тях – завършиха успешно.

През януари 2019 г. Тийноватор организира междинно събитие, наречено Startup Weekend, което се проведе в Sofia Tech Park под патронажа на еврокомисар Мария Габриел. Децата от всичките 4 училища трябваше да сформират екипи и да представят своите идеи пред жури в конкуренция с отбори от Словения. Headstarter от Софийската математическа гимназия спечели голямата награда със своята платформа за ученически стажове, която свързва учащите с бизнеса. Те пътуваха до Словения за участие в акселераторска програма през юни. През септември Headstarter ще участват в международно състезание под патронажа на президента на Словения.

X