Предстоящи събития в София
05.11.2019
ТРИАЛОЗИ 2019 – първи за Европа форум за Наука+Изкуство+Технология с домакин София
05.11.2019

Стратегията за дигитална трансформация на София е публикувана. Вижте какво предстои.

 

Стратегията за дигитална трансформация на София вече е публикувана на сайта на Европейската комисия. Превод на български език можете да намерите на нашия сайт.

Екипът ни работи по Стратегията заедно с над 100 експерти, компании и организации от София и под менторството на европейски специалисти в рамките на програмата Digital Cities Challenge на Европейската комисия. 

 

Какво предстои

Започваме работа по оценка и план за действие за реализирането на идентифицираните в Стратегията дейности с подкрепата на Европейската инвестиционна банка и Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси.

100 Intelligent Cities Challenge е името на проекта-наследник на Digital Cities Challenge, в който също ще вземем участие като представител на София. Очаква се новият проект да започне в началото на 2020 г.

Кандидатствахме за подкрепа за изготвяне на цялостна политика за стандартизация, съхранение, обработка, споделяне, сигурност на данните, включително дефиниране на процесите на взаимодействие по отношение на данните. Създадената политика ще може да се използва и в останалите общини в България.

Продължаваме да разширяваме партньорската мрежа в София по процеса на дигитална трансформация на града. Свържете се с екипа ни, ако искате да се включите в следващите инициативи, проекти и партньорски програми. 

 

Надя Султанова                                                          Марк-Алекс Евтимов

nadia.soultanova@investsofia.com        mark.aleks.evtimov@investsofia.com

X