Предстоящи събития в София
05.06.2020
Столичната CloudCart получи 500 000 евро финансиране от фонда за рисков капитал NV3
15.06.2020

“Стратегията за дигитална транформация на София” е приета с единодушие от Столичния общински съвет

Щастливи сме да обявим, че с гласуване на Столичния общински съвет единодушно беше приета изготвената от екипа ни „Стратегия за дигитална трансформация на София“. 

Документът се фокусира върху четири приоритетни области за града: е-управление, комунални услуги, транспорт и ИКТ стартъп екосистема. Стратегията е изготвена в рамките на участието на София в програмата Digital Cities Challenge на Европейската Комисия и от експерти на Столичната агенция за инвестиции, на Иновативна София и над 100 местни заинтересовани страни, включително компании от частния сектор в София с общ оборот от над 3,23 млрд. лв. и над 17 000 служители. 

„Стратегия за дигитална трансформация на София“ е важна за града ни, защото прилагането й цели:

– да се развият иновативни решения за дигиталната трансформация на град София;

– да се създадат нови пазари за дигитални услуги на местно, национално и международно ниво, както и да се улесни достъпът до тези пазари;

– да се подкрепи системата за иновации с цел създаване и прилагане на нови дигитални услуги и решения.

Пълният документ може да прочетете тук 👉https://innovativesofia.bg/strategicheski-dokumenti/

Всичко за създаването на Стратегията ще намерите на страница в сайта ни тук 👉https://investsofia.com/digitalna-sofia/

 

Още веднъж изказваме благодарност към експертите, които участваха в създаването на Стратегията. При публикуването на Стратегията през юни 2019 г. ангажираните експерти, организации и компании бяха малко над 100. Към днешна дата мрежата ни от местни заинтересовани страни по изпълнение на Стратегията включва почти 200 експерти от частни компании, академичните среди и неправителствения сектор. 

X