Възможности за финансиране
02.04.2018
Споразумението City-to-City вече е в сила, столични предприемачи могат да се възползват от подкрепа за бизнес старт в Лондон
02.04.2018

СТИВ Прага приема заявки от български компании и организации за участие в изложението Amper

Службата по търговско-икономически въпроси в Чешка Република (СТИВ Прага) отправя покана към български компании за участие в международното изложение Amper 2019 г. със срок за подаване на заявка за проявен интерес до края на месец май тази година, за да може екипът на СТИВ Прага да договори с организаторите преференциални условия и да помогне с навременна организация за доброто представяне на участници от българския бизнес.

Изложението е отлична възможност за българските фирми с дейност в областта на електротехниката, електрониката и автоматизацията, като им дава възможност не само да представят продуктите си като изложители, но и да направят добри бизнес контакти като посетители, както и да научат най-новите тенденции от многобройните съпътстващи панаира събития.

 

Интереса си за участие може да изпращате до г-н Георги Стоилов на имейл адрес g.stoilov@mi.government.bg като посочите следната основна информация:

  1. Дейността на компанията, която ще представите или име и контактна информация, ако проявявате интерес като самостоятелен посетител на изложението
  2. Дали се интересувате от посещение на панаира или желаете да се включите и в някои от неговите съпътстващи програми
  3. Желаете ли да разполагате със собствен щанд или ще участвате в общ щанд с други български изложители като ценово по-ефективен вариант

Българските фирми и браншови организации ще разполагат с достатъчно време за подготовка и могат да разчитат на съдействието на Службата по Търговско Икономическите Въпроси в Чешката Република за консултации относно вариантите за участие и разходите при различните възможности, както и на подробна информация и помощ относно важни детайли за добро представяне /оформление на пространството, начин на представяне, информация относно типа партньори, с които е важно да направите контакт и др./.

Със СТИВ Прага може да се свържете на посочените по-горе имейл и лице за контакт, както и през профилите на службата в LinkedIn, фейсбук и Twitter.

 

Повече за Amper

Международното изложение Amper се провежда ежегодно и е един от най-големите панаири, свързани с електротехниката, електрониката и автоматизацията в Чехия и Словакия.

Традиционно панаирът е място за осъществяване на международни връзки, представяне на собствени марки, утвърждаване на конкурентни пазарни позиции, а не на последно място и възможност за представяне на нови продукти не само на самия панаир, но и чрез медийните партньори на панаира, както и чрез сайта на изложението amper.cz. По този начин, ефектът на панаира надхвърля рамките на самото събитие, както и периода на неговото провеждане.  

Неделима част от панаира е и силната съпровождаща програма от бранашови конференции, семинари, обучения, работилници.  Традиционно се провежда и престижният конкурс Златен Ампер, на който се представят отличили се с представянето си панаирни експонати, даващи заявка да окажат влияние върху тендециите в развитието на съответния сектор.  

Изложението тази година се проведе на 20 и 21 март. Над 590 изложителя от 29 страни участваха на площ от 30 000 кв.м. Участниците бяха от Белгия, Чехия, Китай, Франция, Хонг Конг, Хърватия, Индия, Ирландия, Италия, Южна Корея, Унгария, Германия, Холандия, Полша, Австрия, Румъния, Русия, Сърбия, САЩ, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Тайван, Украйна и Великобритания.  Панаирът е бил посетен от над 43 300 посетители. По време на “Златен Ампер” са представени 27 експоната от 24 изложителя.

Освен конкурса Златен Ампер, като част от панаира се състояха и следните събития:

–        Amper Motion 2018 – ежегодна изложба на електромобили, посветена на динамично развиващия се сектор на електромобилите, зарядните станции за електромобили както и специализираните компоненти за електромобили.

–        Конференцията Amper Smart City 2018, на която бяха поканени за дискусия представители на общини и обществени организации, индустрията и образователни институции с интерес в тази технология.

–        Amper StartUp 2018 – съпровождаща програма на панаира, даваща възможност на стартиращи компании да представят идеите си без големи разходи. Главна тема на програмата тази година беше измерването и мониторинга на процеси чрез използване на мрежата sigifox, както и на други специализирани мрежи.

–        Amper Tour 2018 – ефективен способ за разглеждане на панаира от посетители, със специализиран водач и с акцент върху теми и посещение на щандове, свързани с автоматизацията и Индустрия 4.0, поддръжката и диагностиката, както и със сигурността.

–        Forum Optonika 2018 – главната идея на форума е да предложи на специалистите и на широката публика всичко от сектора на оптиката и фотониката на едно място. Експерти от водещи чешки и словашки институции водят лекции на тема оптически и фотонични явления, оптични и лазерни системи и оптомеханическо оборудване.

–        Forum Automatizace 2018 – форум, посветен на дигиталната трансформация на индустрията.

–        Forum Energetiky 2018 – форум, посветен на най-новите тенденции в енергетиката, децентрализацията и енергийната независимост на сградите, соларната архитектура и акумулацията на енергия, водородните технологии и тяхното приложение.

 

Новини и снимки от изложението през март тази година може да намерите в секция Новини в сайта на Amper.

X