Софийската софтуерна компания ScaleFocus придоби Upnetix
05.10.2018
Acronis официално откри в София развойния си център за кибер защита, облачно съхранение, блокчейн и изкуствен интелект
17.10.2018

Stillfront Group придоби столичната Imperia Online

 

Шведската фирма Stillfront Group придоби 100% от акциите на Imperia Online в сделка на стойност 10 милиона евро. Българското студио е една от най-големите гейминг компании в Югоизточна Европа с 25 разработени до момента игри, включително и водещото им заглавие „Империя Онлайн“ – средновековна MMO (massively multiplayer online) стратегия с над 40 милиона потребители по целия свят.

Stillfront е мрежа от независими разработчици, издатели и дистрибутори на игри. Imperia Online става десетото дъщерно дружество в групата и се присъединява към предишни придобивания като базирано в Хамбург студио Goodgame, немската игра OnlineFussballManager, дъблинския разработчик eRepublik Labs и Babil Games, които разработват игри за региона на Северна Африка и Средния Изток.

Очаква се придобиването да бъде финализирано на 11 октомври. Според условията по сделката на досегашните собственици на Imperia Online ще бъдат изплатени 5 млн. евро в брой, а останалите 5 млн. евро ще бъдат изплатени в новоиздадени акции на Stillfront. Стойността на сделката може да се повиши до 27,5 млн. евро в зависимост от печалбата на студиото през следващите три години.

X