Startup World Cup 2020 е в София на Global Tech Summit. Включваме се в журито.

 

 

Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда – инвестиция от 1 млн. долара, се завръща в България съвместно с Global Tech Summit – водещото технологично събитие в Източна Европа. 

Столичната агенция за инвестиции се включва в регионалното състезание със свой представител в експертното жури. По покана на организаторите в журито ще се включи Надя Султанова, ръководител на отдел “Инвестиционен анализ”.  

Сред журито в българското издание са още Момчил Еленков (Viber), Весела Калъчева (председател на БАИТ), Синиша Джукич (COO на Bosch Software Innovations), Светлин Наков (СофтУни) и други експерти от технологичния сектор, медиите, предприемачи и водещи мениджъри.

Регионалното състезание Startup World Cup ще се проведе на 10 декември в НДК, паралелно с технологичните конференции Java2Days, CodeMonsters и AI & Smart Tech, които са част от форума Global Tech Summit. Състезанието ще търси следващия световен шампион сред най-добрите стартъпи от цял свят. Финалистите в регионалното състезание ще имат възможност да се състезават за 1 милион долара на големия финал в Сан Франциско на 22 май 2020 г.

Стартъпите от България и региона, които се интересуват от глобалната екосистема, менторство от световни инвеститори и значителни наградни суми са поканени да кандидатстват в регионалното състезание в София, част от програмата на Startup World Cup.

Кандидатите могат да подават своите предложения до 6 декември 2019 г. включително, като използват директно формата на Startup World Cup София, или изпратят заявка за участие на имейл startup@globalsummit.tech.  

Всички желаещи да се включат могат да регистрират заявките си тук.

Преди големия финал в Сан Франциско, победителите в регионалните състезания в Европа ще вземат участие в континентален шампионат с възможност да спечелят инвестиционна награда от 500 000 щатски долара от местни спонсори.

Регионални и глобални спонсори

Местният спонсор на Startup World Cup е Innovation Center, чиято цел е да подпомага стартъпи от региона да се развиват в Съединените щати.

В световен мащаб Startup World Cup се подкрепя от голяма група международни компании сред които Microsoft, SEGA Sammy, EY, Deloitte, Orrick, Wiley Rein и други. Спонсорите споделят мисията да намерят най-обещаващите стартъпи и да ги свържат с регионални и глобални мислещи лидери, корпоративни партньори и инвеститори.

Големият победител в миналогодишното издание стана виетнамският стартъп Abivin. Abivin използва изкуствен интелект, за да управлява своята платформа за оптимизация на логистиката. Канадският стартъп Klue, който предоставя конкурентен разузнавателен софтуер за корпоративни търговски екипи, беше на второ място. Базираната в САЩ Sonavi Labs, която разработва интелигентни стетоскопи, спечели третото място.

За Startup World Cup

Startup World Cup е едно от най-големите стартъп състезания в цял свят с над 36 регионални локации. Организатор на събитията е водещият технологичен инвеститор Pegasus Tech Ventures. Целта на фонда е изграждане на широка глобална мрежа от корпоративни партньори, рискови инвеститори и стартиращи компании. 

X