Acronis официално откри в София развойния си център за кибер защита, облачно съхранение, блокчейн и изкуствен интелект
17.10.2018
„Защо София?“ с Алексей Рубцов, управляващ директор на Luxoft Bulgaria
22.10.2018

София и Виена подписват споразумение за бизнес сътрудничество по време на събитието „25 часа във Виена“

 

Днес, 22 октомври, след официална среща във Виена между кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и кмета на Виена г-н Михаел Лудвиг, двата града ще подпишат споразумение за бизнес сътрудничество.

Споразумението е договорено между Столичната агенция за инвестиции и Виенската бизнес агенция (Vienna Business Agency) и ще бъде подписано от изпълнителните директори на двете агенции – г-н Герхард Хирци, управляващ директор на Виенската бизнес агенция и г-н Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. Споразумението има за цел да улесни бизнес сътрудничеството между двата града и да предостави информация, достъп до контакти и подкрепа, които да помогнат на предприемачи от София да развият бизнес във Виена, както и компании от Виена да установят офис и операции в София.

В началото на тази година Столичната агенция за инвестиции инициира сключването на такова споразумение и с London and Partners и през април влезе в сила споразумeнието City-tо-City между Лондон и София.  

Дванадесет български компании от секторите Финанси и Биотехнологии и Науки за живота (Biotech & Life Science) ще се присъединят към българската делегация във Виена като част от паралелното събитие „25 часа във Виена“. Днес и утре 25-часовата серия от бизнес срещи ще има за цел да запознае българските компании с бизнес средата във Виена, да им помогне да установят ключови контакти с местните партньори и да обсъдят възможности за сътрудничество.

 

X