Презентации от София, Виена, Гьотеборг и Амстердам в зоната SOFIA’s PLACE на Webit 2019
04.05.2019
VMware ще инвестира 23 млн. eвро и ще увеличи екипа си в София до над 1500 души
07.05.2019

СОАПИ се включва във фестивала TNW2019 в Амстердам по покана на организаторите

 

Столичната агенция за инвестиции се присъединява към конференцията The Next Web (TNW Conference 2019) на 9 и 10 май в Амстердам по специална покана от организаторите на фестивала.  Екипът ни ще бъде част от делегацията от правителствени и институционални представители на 40 стани от цял свят.

Делегацията е с индивидуална програма и цели осъществяване на контакти и обмен на опит в рамките на технологичния фестивал, считан за сърцето на стартъп средата в Европа.

Екипът ни ще се включи и в работните групи по време на StartupCity Summit, който за трета поредна година е част от програмата на фестивала и е мястото за споделяне на идеи и обсъждане на настоящата и бъдещата роля на местните власти в създаването на процъфтяващи технологични екосистеми.

Към StartupCity Summit тази година ще се присъединят представители на над 150 града от цял свят, които в последните години успешно са доказали имиджа си на локации с динамична предприемаческа и стартъп среда.

Поканата към София да се присъедини към срещите на 9 и 10 май в Амстердам е голямо признание за столицата.

И тази година на TNW2019 ще има българско присъствие от предприемаческата среда. Шест български стартиращи компании се присъединяват към фестивала със съдействието на София Тех Парк. От технологичния парк договориха преференциален достъп за българските стартъпи. В двата дни на фестивала в Амстердам ще бъдат компаниите Referial, Mimirium, Hyperfold, Prodronesys, 15togo и Dynax.

 

The Next Web Conference е най-голямата конференция, посветена на иновации, стартъпи и технологии в Европа. Събитието събира 17 500 посетители дневно, 7 000 компании от над 100 страни, 72% от посетителите са хората, взимащи решение в организацията, която представляват. Това е 14-то издание на фестивала, който тази година ще се състои в нова, по-голяма локация – бивша корабостроителница в квартал Amsterdam Noord, която днес е творчески център за артисти и предприемачи. До фестивалната зона има удобен безплатен транспорт по вода с ферибот.

X