“Защо София?” с Геновева Христова-Мъри, съосновател на MISSIA23 – първото createch пространство в София
21.04.2019
СОАПИ се включва във фестивала TNW2019 в Амстердам по покана на организаторите
07.05.2019

Презентации от София, Виена, Гьотеборг и Амстердам в зоната SOFIA’s PLACE на Webit 2019

 

Над 20 лектора, 13 презентации, столични организации и общински програми в подкрепа на местния бизнес, успешни истории от предприемачи и чуждестранни партньори от Виена, Гьотеборг и Амстердам ще бъдат част от двудневната програма в изложбеното пространство на София на 14 и 15 май в рамките на Webit.Festival Europe 2019.

Обединени от мисията да развиваме потенциала на столицата, домакини в зоната SOFIA’s PLACE тази година са Столичната община, Столичната агенция за инвестиции (Invest Sofia), Асоциацията за развитие на София (АРС), ОП „Туризъм“, Зелена София, Общинският гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) и Центърът за градска мобилност (ЦГМ).

Двудневната програма на SOFIA’s PLACE ще бъде на английски език и ще включва представяне на проекти и презентации, обединени в две теми. 

Първият ден ще е посветен на темата “Градско развитие и международни партньорства”. Предстоят презентации на партньорите ни от Vienna Business Agency, Бизнес регион Гьотеборг и The Next Web (TNW X) Амстердам. Те ще споделят своя опит и ще представят инициативи за насърчаване на иновациите и предприемачеството, както и възможности за партньорства с компании от София. С презентации ще се включат Фондът за устойчиви градове и Европейският инвестиционен фонд.

Гостите на SOFIA’s PLACE ще могат да научат повече за някои от интелигентните градски проекти, които се развиват в София. Те също така ще могат да се запознаят с две интересни инициативи, подкрепяни от Столичната община: да тестват компютърни игри, разработени по време на  първото издание на Hack&Design Challenge,  както и да се запознаят с победителите от Дататон 2019, централна тема на който е качеството на въздуха в София.

През двата дни Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще запознава местните и чуждестранни гости с развитието на градския транспорт в София. Ще бъде представен раработещ нов електронен спиркознак, до който ще има мобилно бюро за активиране и зареждане на превозни карти.

Екипът на образователен център „Технократи“ ще демонстрира малка водородна кола, ще обясни механизма зад работата на горивните клетки и ще покаже процеса на добиване на водород в реално време.

 

***

Вторият ден ще е с фокус върху подкрепата и насърчаването на стартъпи и малки и средни предприятия в София. Ще бъдат представени финансиращи и акселераторски програми, с които Столичната община подкрепя развитието на компаниите в София, и проекти на столични екипи, подпомогнати в развитието си чрез инструменти на общината. Програмата ще включва и презентации на представители на предприемаческата екосистема в София, както и едночасова ускорена акселераторска програма за стартъпи.

Екипите ни отправят покана към всички предприемачи, политици, градски администратори и представители на бизнеса да посетят зоната SOFIA’s PLACE по време на Webit.Festival Europe 2019.

Пространството на София е в сърцето на фестивала, в закритата част на Националния дворец на културата, в лявото фоайе веднага след централния вход. Заповядайте на щанда ни с въпроси или с идеи и бизнес, които искате да развивате успешно в София.

 

X