СОАПИ представи на бизнеса доклад за икономическия и инвестиционен профил на Столична община 2020
30.10.2020
Излезе годишното проучване на Асоциацията по роботика и автоматизация (ПАРА) за автоматизацията у нас
05.11.2020

С инвестиция от 40 млн. евро германската Festo ще изгради до София трети свой завод у нас

Германската Festo ще инвестира 40 милиона евро за придобиване, проектиране и построяване на нов завод в близост до София. Това ще е трето производствено съоръжение за компанията у нас, тъй като компанията има завод в Смолян и завод в кв. “Дружба” в София.

Парцелът край София е с площ около 20 хил. кв. м за производство, логистика, офис площи и технически помещения. Очаква се те да влязат в експлоатация през 2023. Инвестицията от 40 милиона евро не включва производствени съоръжения. Новият завод ще поеме увеличено търсене на компоненти за индустриална автоматизация, сензори, управляващи пневматични цилиндри, комуникационни модули, контролери, сервомотори.

За следващите 4 години компанията планира да открие 150 нови работни места в производството и още толкова за техническия инженерен център на Festo в София, където работят специалисти по софтуерни и електронни разработки, дизайн и разработват нови продукти и сфотуерни решения.

Повече за плановете на дружеството вижте в материала на Economy.bg и интервюто на медиата с Георги Атанасов, управител на „Фесто Производство“.

 

X