æternity Ventures инвестира $400 000 в четири нови блокчейн проекта, сред тях е българският Homeport
24.07.2019
Партнираме на Кариерен Кошер – форумът на търсещите кариера у нас след образование и опит в чужбина
31.07.2019

Представяме инвестиционната среда в София пред китайска делегация от Нингбо

 

Екипът ни представи бизнес средата в София и актуални секторни данни пред представители на управата на китайския град Нингбо. Дискутирахме приоритетните индустрии на София с фокус върху развития човешки капитал на столицата.

Част от презентацията бяха и множеството инициативи, с които Агенцията се стреми да подкрепя икономиката на града. Гостите на София проявиха интерес към програмата City-to-City, която помага на български компании да излизат на външни пазари и улеснява чуждестранни фирми да стартират дейност в столицата.

Главен акцент в посещението беше поставен и върху Sofia Tech Park. Гостите от градската управа на Нингбо почерпиха опит от дейността на първия технологичен парк в България. От особен интерес бяха дейностите, с които паркът поощрява директното сътрудничество между бизнеса и академичните среди – докторанти и професори от българските университети – сътрудничество, което е от изключително значение за стимулирането на иновациите и създаването на нови продукти. Полезни практики в тази посока са интересни за Нингбо, тъй като градът е икономически център на южната страна на делтата на река Яндзъ, двигател на социалните реформи в съвременен Китай и важен център в автомобилостроенето, творческите индустрии и други сектори, в които иновациите са от изключително значение.  

След края на срещата, делегацията отпътува за Пловдив, за да разгледа и втория по големина български град.

X