Calendar-Sofia-Events
Не пропускайте в София
12.03.2018
БАИ раздаде наградите “Инвеститор на годината” за най-значими инвестиционни проекти
12.03.2018

Победителите в годишните награди на БАИТ за постижения в информационните технологии

Image source: http://www.bait.bg

На 27 февруари за седма поредна година Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/, най-голямата и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България, връчи годишните си награди в 11 категории, две от които са нови за конкурса –  „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“ и „Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения“.

Ето и отличените в отделните категории за заслуги в информационните и комуникационни технологии за 2017 г.:

  • Наградата за Специален принос е връчена на Светлин Наков за мащабната образователна дейност на СофтУни за образоване на млади хора в ИТ технологиите.
  • С образователната награда за 2017 г. бе отличена електронната платформа „Твоят час“, разработена и внедрена от МОН.
  • В категорията Младежка награда поощрителна награда спечели най-младата участничка – 10-годишната Соня Генова. А основната награда е за Илиян Кордев, ученик в ТУЕС – София, за разработената от него система TRUSTY” (neTwork InTRUsion SYsTem), която открива пробиви в сигурността на устройства, базирани на Linux.
  • За Журналистически принос е отличен Петър Георгиев от БНТ.
  • В категория Държавна администрация е връчена на гр. Пловдив за първата областна междуинституционална платформа за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученициот 5 до 16-годишна възраст.
  • В категория Общинска администрация победител отново е община Пловдив за внедряването на облачна платформа, която дигитализира образователните процеси в училищата.
  • Стартираща компания на годината са Appzio – разработчици на иновативна платформа, която драстично съкращава времето за разработка на мобилни приложения.
  • Наградата за Успешен български ИКТ продукт е за Империя Онлайн и играта Kingdoms Online, създадена специално за геймъри от Арабския свят.
  • Отличието Значим корпоративен ИКТ проект е за БГО Медия за уеб базираната информационна система HARP за управление на данни и процеси в медицинските проучвания.
  • Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения е за Check Point Cardio – цялостна система за телемониторинг в реално време на ЕКГ и други жизненоважни показатели на човешкото тяло.

Новата награда на БАИТ за Компания, допринесла за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света е за Датекс, която от 28 години разработва, произвежда и продава фискални устройства в целия свят.

X