Германия е най-предпочитаната дестинация за бизнес пътувания и партьнорства
03.03.2019
Покана за участие в 4-то издание на Китайски панаир на културните индустрии
03.03.2019

Новини от градската среда в София

До края на тази година трябва да отвори врати първият аквапарк в София. Той ще бъде изграден като разширения на новия Парк Възраждане в квартал Зона Б-5. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга – ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие към ОП „Региони в растеж“.

Паркът е част от стратегията на Столичната община за развитие на зелената система на града и осигуряването на възможности за масов спорт. В изграждането на съоръжението общината влага малко над 9 млн. лева.

Аквапаркът ще има открита част с 3 водни пързалки и 5 различни басейна с минерална вода, включително и басейн за малки деца и бебета. В закритата част от съоръжението са планирани басейн и СПА център, които ще работят целогодишно.

Визуализация на проекта може да видите във видеото тук.

***

По линиите на градския транспорт в София ще бъдат пуснати повече превозни средства, за да се намали интервалът на чакане на спирките. Времето на изчакване на превозно средство ще се намали средно с 1 до 5 минути, съобщават от Центъра за градска мобилност. В бюджета за 2019 г. на Столичната община са отделени за инвестиране в градския транспорт близо 240 млн. лв. През тази година обновяването на превозните средства ще продължи и в края на годината 90% от автопарка на градския транспорт ще бъде от нови и екологични возила. Ще бъдат закупени 83 нови автобуси, 14 електробуси, 13 трамвая, продължава изграждането и на метрото.

 

 

X