Ранни регистрации за изложението за развитие на бизнеса с устойчиви решения seeSUSTAINtec 2020
06.12.2019
Възможност за безплатен пропуск за Mobile World Congress в Барселона
06.12.2019

Новини от градската среда в София

 

Приключи петият залесителен сезон от кампанията Новата гора на София. В тази залесителна кампания гората е пораснала с още близо 50 декара с помощта на близо 1 000 доброволци.

Новата гора на София е проект на Столичната община за по-зелена София и по-чист въздух и е част от инициативата „Мисли чисто“.

Само за четири залесителни сезона в Новата гора на София вече има близо 60 000 засадени дръвчета от 6 500 доброволци и 50 компании. За реализирането на проекта Столичната община осигурява дръвчетата, инструментите и консумативите, както и осигурява специален автобус за достъп до локацията.

Зеленият филтър на София се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо за битви отпадъци. Целта е да бъдат засадени 225 дка широколистна гора със 125 000 дръвчета.

***

Седем утвърдени архитектурни студиа от Италия, Франция, Русия и България преминават във втория етап на международния конкурс на Столичната община за реконструкция на пл. „Св. Неделя“ заедно с експониране на разкритото археологическо наследство.  

В журито за окончателния избор на изпълнител участват главните архитекти на Москва и Варшава, архитекти от Ротердам, Атина, Тирана, както и представители на Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите, на Регионален исторически музей в София, на Университета по архитектура, строителство и геодезия и др.

На автора на класирания на първо място проект Столичната община ще възложи изработването на проектите за обновяване на пл. „Св. Неделя“.

***

Между 13-15 декември в карето „КвАРТал“ между булевардите „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Левски“ и „Сливница“ започват коледни изложби, базари, работилници, концерти и дегустации. Всички инициативи в пресечките на КвАРТал-а може да следите в страницата на събитието тук.

***

Полската GTC Group  официално откри първата сграда от новата си инвестиция в София – бизнec ĸoмплeĸca Аdvаnсе Вuѕіnеѕѕ Сеntеr. Центърът е разположен на входа на „Бизнec Πapĸ Coфия“ в cтoличния ĸвapтaл „Mлaдocт“. 

Инвестицията е в размер на 60 милиoнa евро. Новооткритата бизнес сграда е с площ 33 500 ĸв. м с 9 етажа офис пространства, партерен етаж и 3 подземни нива с 284 паркоместа. Сградата е с капацитет 5 000 работни места и в нея вече се помещават две компании от IT сектора – cвeтoвният дocтaвчиĸ нa ayтcopcинг ycлyги Соnсеntrіх, и Моdіѕ – глoбaлният лидep в пpeдocтaвянeтo нa пpoфecиoнaлни ІТ, инжeнepни и здpaвни peшeния.

Втората сграда от Аdvаnсе Вuѕіnеѕѕ Сеntеr трябва да бъде завършена в края на 2020 г. Тя ще бъде 10-етажна, с надземна площ от 17 500 ĸв.м и вeчe е oтдaдeнa пoд нaeм нa 55%.

X