DCC Vision and Ambition Sofia2
Представители на общината и бизнеса взеха участие в първата работна среща по проекта Digital Cities Challenge
15.05.2018
Google и SoftUni Digital организират безплатни дигитални обучения в над 37 града в България
01.06.2018

Нов развоен център и 130 работни места в „Кока кола“

New-RD-Center-Coca-Cola-SofiaРегионален развоен център за IT откри в София Кока-Кола. Той ще е вторият по големина и обем на предоставяните услуги, като част от световната структура за информационни технологии на компанията. Центърът ще предоставя високо ефективни бизнес решения за  „Кока-Кола“ на глобално ниво. В него се отварят нови 130 работни места, а от компанията обявиха, че вече работят за разширяване на дейността и на работните позиции на следващ етап.

На церемонията по откриването на развойния център специални гости бяха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Ивайло Московски, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Богданов, посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин и главният изпълнителен директор на СОАПИ Владимир Данаилов.

„Щастлива съм, че нашият град спечели доверието на тази авторитетна компания именно в сферата на развойната дейност. За мен инвестициите в IT-сектора са ключови за развитието на нашия град за отварянето на висококачествени нови работни места. Това е шанс за София, за хората в града.“, каза по време на откриването Фандъкова. Тя подчерта, че инвестициите в този сектор дават шанс да запазим младите хора и осигурява възможност на тези, които са отишли да учат или работят извън България, да се върнат обратно.

„Най-важният фактор са хората, но от огромно значение е инфраструктурата.“, каза кметът на Столичната община. Тя напомни, че районът на новия развоен център на „Кока –кола“ се е развил много бързо през последните години. „Продължаваме работата по Софийският околовръстен път. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви процедура за новите 6 км, които ще се изграждат от ж.к. „Младост“ до автомагистрала Тракия. Надявам се, че ще можем да разширим и метрото.“, каза Фандъкова.

X