„Защо София?“ с шведско-българската ATEM Entertainment
07.03.2019
СОАПИ и Италианската търговска камара в България с Меморандум за подкрепа на МСП
28.03.2019

Николай Стойнев, председател на Надзорния съвет на СОАПИ: „Бизнес зоните са фактор за по-добра градска среда“

 

Снимка: „Градът“ Медиа груп

Бюджетът на Столична община за 2019 г. и приоритетите в балансираното развитие на всички райони в София представи председателят на Надзорния съвет на СОАПИ Николай Стойнев на Office Investments & Workspace Forum. Фокусът на събитието, организирано от „Градът“ Медиа груп, са важните аспекти и добрите практики при реализацията на успешни офис проекти. В конференцията взеха участие представители на инвестиционни компании, ползватели на модерни офис площи, брокери, архитекти и строителни компании.

„Целта, която Столична община си поставя е насочването на публичните инвестиции в балансирано развитие на всички райони и повишаване на качеството на живот. В подкрепа на това беше създаден екип, който да работи по създаването на визия за София“, каза Николай Стойнев. Той даде примери с инвестициите, които прави градът в обновяването на превозните средства в автобусния транспорт, купуването на нови трамваи, реконструкцията на линията по бул. „Цар Борис III“, както и разширяването на метрото. „Развитието на метрото е структуроопределящо от градоустройствена гледна точка. Характеристики на модерната бизнес зона: качествената градска среда като фундаментален фактор за повишаване на стойността на сградните активи.

По време на конференцията, в която се включи и изпълнителният директор на СОАПИ Владимир Данаилов, беше обсъдена темата за бизнес зоните като платформи за модерна урбанизация и ефективните модели за връзка между публичния и частен сектор за по-добро и устойчиво развитие. Достъпността до тях, както и мащабните инфраструктурни проекти на града, които през тази година ще се развиват и ще оказват ефект върху бизнес зоните.

X