Инвестициите в ИТ сектора и тенденции за бъдещо развитие
25.10.2017
Expo-2000-office-building-Sofia
Завърши последното разширение на офис комплекса „Експо 2000“
05.11.2017

Lufthansa Technik инвестира 35 млн. евро, за да направи базата си в София най-голямата в Европа

Lufthansa-Technik-Sofia-expands-capacity

 

Дейност: ремонт и поддръжка на граждански самолети

В София от: 2008 г.

Брой служители: 1 100 – 1 300

Размер на инвестицията: 100 млн. eвро от встъпването на компанията в София до днес

 

 

Lufthansa-Technik-Sofia-expands-capacity

Lufthansa Technik Sofia

С инвестиция от 35 милиона евро, Lufthansa Technik София (LHT) планира разширяването на базата си на летище София до най-голямата в Европа. Капацитетът на центъра за ремонт и поддръжка на самолети на гражданската авиация ще включва нов хангар и нова 8-етажна сграда с офиси и работилници.

 

С новите съоръжения центърът ще увеличи производствения си капацитет с 60% и ще може да обслужва 8 машини едновременно. В LHT България работят 1 100 служители, с разширяването на базата броят им ще стане над 1 300. Общият размер на инвестицията от основаването на компанията преди 10 години става 100 милиона евро върху 64 000 кв. м. площ.

 

 

Защо София

  • Високо квалифицирана работна ръка в областта на инженерните науки
  • Висока производителност при по-ниски разходи за труд, сравнено с другите европейски държави
  • В София се сключват половината от сделките за индустриални площи в страната; в момента близо 220 хил. кв. м. индустриални площи са в строеж в района на София /по данни на C&W Forton/
  • Средната наемна цена на индустриална площ в София през последните години се запазва на около 4.5 евро/ кв. м.

 

За  Lufthansa Technik София

Lufthansa Technik е базирана в Хамбург, Германия и обслужва ремонта и поддръжката на граждански самолети Airbus, Boeing и Embraer на авиокомпании от Европа и САЩ. Базата на летище София е отворена през 2008 г. като съвместно дружество между Lufthansa Technik AG с мажоритарен дял и Bulgarian Aviation Group с близо 25%. Дейността в София е концентрирана върху откриване и ремонт на структурни дефекти на самолети, предимно Airbus. Освен техническата дейност, звеното предлага допълнителни услуги като цялостно боядисване на машините, работа по интериора и други спомагателни дейности. В Европа LTH има още 4 ремонтни звена – Берлин, Малта, Будапеща и в Шанън, Ирландия.

 

 

 

 

 

X