Възможности за финансиране
03.06.2020
COVID-19 Safety Checklist за безопасни условия на труд при продължаващо присъствие на коронавируса
04.06.2020

Година след откриването на офиса си в София, Световната банка разширява дейността си в града

Световната банка възнамерява да разшири офиса си в София и да добави към операциите си в града нови услуги като корпоративна сигурност, счетоводство, човешки ресурси, обществени поръчки. Съобщението бе направено по време на заседание на Министерския съвет.

Поради плановете си за повече дейности у нас, банката ще наеме допълнителни 650 кв. м офис площи към наетите през януари 4 000 кв. м от строящата се в момента сграда Advance Business Center II на полската компания GTC в близост до Бизнес парка в квартал “Младост”. 

Споразумението за встъпването на Световната банка в България беше подписано точно преди година след дълга процедура по оценка на средата в няколко конкуриращи се локации и спрямо критерии като стабилност, качество на IT-инфраструктурата, развитие на технологичния сектор, компетентност на кадрите. Така София стана вторият център за споделени услуги на групата след този в Ченай, Индия, открит през 2001 г. При откриването на офиса банката обяви намерението си в рамките на пет години да наеме в столицата 300 специалисти.

Сградата на Адванс Бизнес Център II трябва да бъде завършена до края на тази година. Тя ще е с надземна площ от 17 500 кв. м клас “А” офиси, на 10 етажа, с подземен паркинг на три нива, зони за хранене и LED видео стена.

X