Стартиращата екосистема на София в цифри и факти от уебинара Startup Ecosystem Development на StartupBlink
18.08.2020
Партнираме на Career Show 2020 – събитието, в което 200 от най-големите компании у нас ще потърсят нови експерти за екипите си
24.08.2020

Френската BIC откри в София първия си център за споделено обслужване в света

Френската компания BIC официално откри офиса си в София и планира да сформира екип от близо 200 човека до 2021. BIC Sofia Services е първият в света център за споделено обслужване на BIC и е част от “BIC 2022 – Invent the future” – плана за трансформация на Group BIC Services (GBS), насочен към повишаване на ефективността и постигане на устойчив растеж.

Компанията проведе дълъг процес на оценка и избор на локация за офиса си за споделени услуги, който започна още в началото на миналата година. Щастливи сме, че екипът на Invest Sofia партнира на компанията в проучването на средата в София и в избора на българската столица за мястото, в което да изгради екипа си.  

Новият център в София ще консолидира административните дейности на компанията за европейските операции по финанси, счетоводство, контрол на качеството, и обслужване на клиенти на BIC. Екипът на BIC Sofia Services ще работи в 2200 квадратни метра офис пространство, в сграда Tower B на Bulgaria Mall, с панорамна гледка към града. В момента компанията набира специалисти за 11 позиции.

BIC е световен лидер в канцеларски материали, запалки и самобръсначки. Повече от 75 години компанията предоставя висококачествени и достъпни продукти на потребители в над 160 страни по света. Сред емблематичните марки на BIC са Cello®, Conté®, BIC FlexTM, Lucky Stationery, Made For YOUTM, Soleil®, Tipp-Ex®, Wite-Out® и др. През 2019 г. нетните продажби на BIC са в размер на 1 949,4 милиона евро. 

X