Нова онлайн платформа помага на IT професионалистите да намерят правилната за тях компания
31.01.2019
Асоциация за развитие на София публикува доклад за присъствието и участието на граждани на трети страни в живота на София
31.01.2019

Американската АtЅсаlе oтĸpивa oфиc в Coфия – първата дестинация на компанията извън САЩ

 

Американската IT компания AtScale, фокусирана в управлението на големи информационни масиви (Big Data), сформира свой екип в София – първи за компанията извън САЩ.

АtЅсаlе е базирана в Калифорния, нейни клиенти са организации като JPMorgan Chase, Toyota, Visa, Groupon, GlaxoSmithKline, CNN, Bloomberg. Компанията е основана през 2013 г. от експерти с опит от Yahoo!, Google, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco и Oracle. Екипът се събира с амбицията да разработи успешно решение, което да помага на компаниите да превръщат огромните масиви от данни в бизнес знание /Business intelligence/, както и в средство за интелигентен анализ. Така компанията разработва гъвкава платформа, която обединява достъпа до данни от различните местата, в които те се съхраняват, като предлага и визуализация и управление на масивите.

София е избрана за първа локация в Европа и покрай българската връзка в компанията – Момчил Михайлов, вицепрезидент и генерален мениджър за Европа. АtЅсаlе вече набира екип от програмисти. Позициите може да видите тук.

В средата на януари компанията обяви, че успешно е затворила последния кръг преговори за финансиране на стойност 50 млн. долара, водени от Morgan Stanley. Новите инвестиции ще помогнат на АtЅсаlе да разшири глобалното си лидерство в пазара за Data Warehouse Virtualization и да наложи бизнеса си и извън САЩ – в Европа и Азия.

X