sofia-ai-summit
Първият Artificial Intelligence Summit в София
17.02.2017
webit-sofia-2017
Webit.Festival Europe 2017, София, ще бъде с основни теми Умните градове, Интернет на нещата и Изкуствен интелект
20.02.2017

София, Краков и Букурещ са топ 3 най-евтини градски туристически дестинации според класацията на сайта priceoftravel.com за 56 най-популярни туристически градове в Европа

sofia-backpacker-index-2017

Столицата на България беше обявена за най-достъпната туристическа дестинация в Европа в традиционната годишна класация на  PriceofTravel.

За седма година поред сайтът подрежда 56 от най-популярните туристически градове в Европа според цените им – от най-евтиния до най-скъпия.

sofia-backpacker-index-2017Туристическият портал описва столицата ни така: „София е чудесна сделка сред европейските столици, град с много приятен център, който е доста гостоприемен към чуждестранните туристи. Цените на почти всичко са много ниски, с изключение на входящите полети от другите големи градове. Поради тази причина София остава непозната, освен за онези, които правят обширна обиколка на региона. Не очаквайте разнообразни атракции, но ще се изненадате на хубавия град с шокиращо разумни цени”.

Изчислението колко излиза един ден престой във всеки град се калкулира за всяка дестинация на база една нощувка в добър хостел, закуска, обяд и вечеря, две пътувания с градския транспорт и входни билети за една забележителност, три халби евтина бира или друго развлечение. Според класацията за 2017 г. турист може да прекара добре в София с 43.75 лв. на ден.

На второ място по ниски цени тази година е Краков, следван от Букурещ, Белград, Будапеща, Сараево, Киев, Чески Крумлов, Варшава и Загреб. Цюрих продължава да е най-скъпият европейски град.

София оглави още една класация за най-евтини места за почивка през 2017 г. – тази в годишния доклад на сайта за летищни трансфери Норра и публикувана в Business Insider. В класацията са включени 19 дестинации от цял свят, които предлагат най-ниски разходи за ваканция. В средните разходи на човек са включени двойна стая в хотел, 3 км. превоз с такси, бутилка вино, чаша кафе, бира или коктейл. Според изчисленията за всичко това на ден един турист в София би платил малко над 47 долара.

X