Първи доклад за състоянието на финтех сектора в България
09.10.2019
Включете се в SlavConf. Enlightenment – първата по рода си конференция в Европа за бизнес в културата, хуманитарните науки и изкуствата
09.10.2019

Предстоящи събития в София

 

HackConf

11–13.10.2019

HackConf е една от най-големите конференции за софтуерна разработка в страната. Това е петото издание на „организираното от програмисти за програмисти“ събитие, утвърдило се вече като едно от ключовите за региона .

За първи път тази година конференцията ще представи два успоредни потока с лекции и цял ден с работилници в първия ден на форума. 

Уебсайт на събитието: hackconf.bg

 

 

Автомобилен салон София

12–20.10.2019

Автомобилен салон София е най-престижният автомобилен форум в страната. За любителите на автомобили и за всички посетители, чийто бизнес е свързан с автомобилната индустрия, изложението ще представи най-новите тенденции в областта.

В България ще бъдат показани редица модели, сред които и някои от най-впечатляващите мотоциклети. Посетителите ще могат да видят над 50 премиери на нови модели и иновации.

 

 

THE NEXT BIG THING

17.10.2019

Годишната конференция на единствената специализирана бизнес телевизия Bloomberg TV Bulgaria – THE NEXT BIG THING – се организира за четвърта поредна година.

Конференцията ще обсъжда важните тенденции, към които бизнесът е нужно да се приспособи:

 • Сблъсъкът с непозната досега икономическа ситуация
 • Предизвикателствата на технологичната революция
 • Необходимостта от устойчив растеж на фона на климатичните промени и застаряващото население в западния свят
 • Как глобалният бизнес ще реагира на икономическите условия? Какви мерки ще предприеме българският бизнес? Какви са ефектите от търговската война?
 • Как технологичните промени, новата 5G мрежа и киберсигурността формират индустриите на бъдещето?

Четвъртото издание на The Next Big Thing ще се проведе на 17 октомври 2019 г. в София, зала 6, НДК.

 

 

BUILDING INNOVATION FORUM 2019

17.10.2019

BUILDING INNOVATION FORUM 2019 се организира от Градът Медиa груп и предоставя възможност на водещи експерти от индустрията да представят и обсъдят важни тенденции и иновативни практики при реализацията на актуалните сградни проекти.

Основните акценти тази година:

 • Индустриални и логистични проекти
 • Градски и ваканционни хотели – нови проекти и технологии
 • Datacenters: центрове за съхранение и обработка на данни – принципи и модели: климатизация, системи за сигурност, осветление
 • Retail design – тенденции при дизайна на търговски сгради и обекти
 • Учебни заведения – концепции, реализации и добри практики
 • Банкови офиси – съвременен дизайн и нови концепции
 • Building Information Modelling (BIM) – дигитализацията и сградите
 • Високите сгради – принципи, модели и иновации

 

DevReach

20–24.10.2019

DevReach отдавна се утвърди като водеща конференция за разработчици в Централна и Източна Европа. Миналата година събитието отбеляза 10-годишен юбилей и за предстоящото издание си поставя за цел да напредне още в каузата да покрива най-новото в индустрията за разработка на софтуер.

 

DevReach 2019 ще включва вдъхновяващи лекции за технологиите .NET и JavaScript.

 

 

Robotics Strategy Forum 2019

22.10.2019

Robotics Strategy Forum 2019 е първият специализиран форум по роботика и автоматизация у нас, който цели да събере всички заинтересовани страни и да изгради цялостна стратегия за робо сектора в България. Събитието е организирано с нетърговска цел и ще се проведе съвместно от Изпълнителната агенция за подпомагане на малки и средни предприятия (ИАНМСП), Професионалната асоциация по автоматизация и роботика (ПАРА) и домакините от Inter Expo Center на 22-ри октомври.

Събитието е със свободен достъп, но изисква предварителна регистрация на robostrategy2019.para.expert

 

 

Sofia Game Night

02.11.2019

С двойно повече събития се завръща второто издание на Sofia Game Night, организирано от Гьоте-институт и Game Dev Summit. Над 35 локации ще отворят врати с интригуваща програма, посветена на игрите в целия спектър на тяхното разнообразие: изложби и изложения, гейминг в най-разнообразни формати, работилници, cosplay състезания и манга вечер, турнири, сетивни градски пътувания, концерти, настолни игри и най-различни други събития, насочени към професионалисти и любители от всички възрасти. За най-малките посетители на Sofia Game Night 2019 ще има специална детска програма. 
Допълнителна информация можете да намерите на официалния уебсайт на събитието. Очаквайте скоро пълната програма на Sofia Game Night.

X