БАИ раздаде наградите “Инвеститор на годината” за най-значими инвестиционни проекти
12.03.2018
СОАПИ бе гост на първата международна конференция „Жените в бизнеса“
15.03.2018

Владимир Данаилов пред Италианската Търговска Камара: София е мястото за сигурен и печеливш бизнес

Източник: Camera di Commercio Italiana in Bulgaria

Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) отправи официална покана за партньорство към италиански градове по време на Европейска конференция, „EURONET-Italian Networking around Europe: Innovation and INTERNATIONalization in DIGITAL SOCIETY within the Bulgarian Presidency of EC 2018“. Събитието се проведе в София под домакинството на Италианска Търговска Камара в България и нейния председател Марко Монтеки.

Главният изпълнителен директор на Агенцията Владимир Данаилов поздрави участниците във форума от името на Кмета на София. „Имам привилегията да ви поздравя от името на Кмета на нашата столица г-жа Йорданка Фандъкова и да ви предам нейното послание, че София е място да правите сигурен и печеливш бизнес.“, каза Данаилов. Той представи основните дейности на СОАПИ – обслужване на едно гише за бизнеса и представяне на всички възможности за развитие на всяка компания, която е готова да инвестира в София, а и в страната.

„София търси и предлага възможности за бизнес с висока добавена стойност, за развойни дейности, за решение на предизвикателствата, които ни налагавремето на Индустрия 4.0. Столицата отдавна не е дестинация за евтин аутсорисинг бизнес, а фирмите  търсят и намират не само високообразовани, но и креативни кадри. През 2016/2017 г. делът на заетите в сектора с висше образование е близо 80%. Делът на заетите до 34-годишна възраст в София е 38% при 33% от всички заети в столицата.  Ние искаме и работим за развой и високи технологии, за зелен град и приятелска социална среда.  В този смисъл градът инвестира усилено в инфраструктура, обществен транспорт и зони за отдих.“, каза директорът на Агенцията. Той разказа, че само преди няколко седмици СОАПИ подписа меморандума за сътрудничество с Лондон по програмата „Сity to City“ и получи покана за подобно споразумение с Виена.

Специални гости на конференцията бяха министър Лиляна Павлова и италианският посланик у нас Стефано Балди. Видеа от обръщенията и презентациите на участниците може да видите на фейсбук страницата на Италианска Търговска Камара в България тук.

X