Да заживееш в София: всичко, което трябва да знаете, за да изберете столицата на България за ваш дом и място за бизнес (pdf)
03.04.2020
Онлайн събития и уебинари
03.04.2020

TNW X отбелязва превръщането на София в основен технологичен център в Европа 

TNW X отбелязва превръщането на София в основен технологичен център в Европа и публикува матрица с над 170 участници, които определят технологичната стартъп среда в столицата. 

TNW X, в сътрудничество с fDi Intelligence, привлича вниманието към динамичните европейски стартиращи екосистеми, като картографира техните ключови играчи, анализира сферите с най-голям потенциал и ги подрежда в класация, за да покаже какви са основните силни страни на тези екосистеми. Наскоро TNW X публикуваха матрици и за други ключови локации като Рига, Вилнюс, Дъблин и Мюнхен.

С публикуването на матрицата за София TNW X отбелязва, че през последните години София се превръща в основен технологичен център в Европа, който разполага с висококвалифицирана работна сила в областта на технологиите. Големи софтуерни компании избират София за своите центрове за научноизследователска и развойна дейност, а чуждестранните инвестиции в българския ИКТ сектор са се утроили от 2015 г. насам.

X е консултантското звено на мрежата TNW, която включва онлайн медия (thenextweb.com), технологичния фестивал The Next Web в Амстердам, глобална база данни на стартиращи компании, международна платформа за сътрудничество между коуъркинг пространства и много други инициативи. Организацията свързва бизнеси, институции, инвеститори и стартиращи компании с голямата мисия да дава тласък на дигиталната трансформация и иновациите.

 

X