Новата фондация ”Креативни Индустрии” ще подкрепя развитието на бизнес потенциала и образованието в сферата на компютърната графика в България
04.10.2018
Представяме напредъка по разработването на Стратегията за дигитална трансформация на София в Солун на академичен семинар по проекта Digital Cities Challenge
05.10.2018

Предстоящо издание на GlobalTech Summit – водещият технологичен форум в Източна Европа 

 

 

Международният технологичен форум GlobalTech Summit, който обединява конференциите Java2Days, CodeMonsters, AI&Smart Tech,  образователните инициативи със свободен достъп FreeTech Trainig и Tech4Kids и събитието за бизнес ръководители Technology4Business, ще се проведе от 27 до 29 ноември в Конгресния център на НДК.

GlobalTech Summit (GTS) е водещият технологичен форум в Източна Европа. Той представя на софтуерните инженери, ИТ професионалисти и мениджъри последните технологични новости и трендове.

Java2Days е първата международна конференция в Източна Европа посветена на Java. Основана е през 2009г. През годините Java2Days се наложи като водещото събитие в страната и региона и конференция, която задължително трябва да бъде посетена от всички интересуващи се от Java технологията.

CodeMonsters предоставя на ИТ професионалистите занимаващи се с технологии различни от Java достъп до последните новости, тематично обучение и безкрайни възможности за създаване на контакти.

AI&Smart Tech е ново събитие, което е с акцент изкуствен интелект, машинно самообучение, проектиране и изграждане на „умни“ инфраструктури и др.

Technology4Business е събитие предназначено за ръководители от бизнеса и държавния сектор, като достъпът до него се осъществява само с персонални покани. To представя нова визия за приложението на технологиите и как те са фактор за внедряване на иновации и подобряване ефективността на организациите.

По време на FreeTech Training всяка година се осигурява безплатно участие в конференцията на над 800 български студенти и ученици от специализираните гимназии.

Tech4Kids е името на  “Международния фестивал: Програмиране и роботика за деца” за ученици от 7 до 14 годишна възраст. Той има за цел да им предостави безплатен достъп до занимателни уроци по програмиране и роботика, където заедно с водещите световни експерти те да създадат своята първа компютърна програма, с която да управляват робот, дрон или обикновен домакински уред.

Програмата на GTS 2018 включва лекции и уъркшопи, тематични дискусии с участието на водещи технологични експерти, HR мениджъри и Мениджъри на водещи компании, поредица от хакатони, Годишни Технологични Награди, пространства за демонстрация на средства за разработка на софтуер и много др.

Повече информация за предстоящия технологичен форум ще намерите на сайта на събитието. Следете и социалните мрежи за актуални новини около програмата на всяко събитие.