work-and-share-coworking-space-sofia
Отвори врати ново споделено работно пространство в София
04.04.2017
Rating-Bulgaria-Forbes
България се изкачва в две международни класации – в индекса за икономическа свобода на фондация “Херитидж” и в Най-добрите държави за бизнес на “Форбс”
04.04.2017

EON Reality с намерение да инвестира у нас

eon-reality-sofia-bulgaria
eon-reality-sofia-bulgaria

Снимка: Българката агенция за инвестиции (БАИ)

Един от световните лидери на производство на виртуална и подсилена реалност – компанията EON Reality е заявила интерес да отвори свой офис в София. Това стана ясно по време на посещението на главния изпълнителен директор на Столичната агенция по приватизация и инвестиции Владимир Данаилов във френския град Лавал на 29 и 30 март 2017 г. От компанията са проявили интерес към възможностите на българската столица.

EON Reality има свои офиси в Сингапур Гьотеборг, Манчестър, Лавал, Абу Даби, както и в редица американски градове.

Продуктите на компанията се използват в образованието, здравеопазването, индустрията и т.н. Обучението чрез подсилената реалност  например е 12 пъти по-бързо от традиционния процес на учене, сочи статистиката.  Ако заявеното намерение за интерес към инвестиция в София от страна на компанията се реализира успешно, това ще донесе не само нови работни места /в офиса в Манчестър работните позиции са 250/, но и отварянето на нов тип училище за кадрите нужни на тази индустрия, обясни Владимир Данаилов.

X