Grajdanite-Mobile-App-Sofia
Приложението “Гражданите” е с нови функционалности за гражданите и институциите
23.04.2018
BHTC-Sofia-Bozhurishte-Economic-Zone
Behr-Hella Thermocontrol инвестира в изграждане на пета поточна линия в Икономическа зона „София-Божурище“
30.04.2018

CIDIC с интерес за инвестиции в София

 

Какви са възможностите за инвестиции и нивата на данъчните ставки за бизнеса, има ли база за развитие на smart city проекти – това са част от темите, от които се интересува 25-членната делегация на CIDIC /Europеan Diplomatic, Economic & Academic Centre/, която в момента е на посещение в София.

Гостите бяха посрещнати днес в Столична община от заместник-кмета Дончо Барбалов и от Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столичната агенция за приватизация и инвестиции. Данаилов запозна представителите на CIDIC с основните параметри и условия за развитие на бизнес-проекти в столицата. Той разказа, че в България има специални програми за стимулиране на инвеститорите.

 

 

Преди месец международната рейтингова агенция “Стандарт енд Пуърс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на София – BB+ със стабилна перспектива, колкото е на държавата. Според анализа на „S&P“ финансовата политика, устойчивата приходна база, ясните приоритети и цели за развитието на града са свидетелство за стабилността на Столична община като база за инвестиции.

Пред делегацията на CIDIC днес бяха изтъкнати предимствата на София като географско положение и климат, удобна инфраструктура, високообразовано население и много добър стандарт на живот с отлични възможности за обучение, спорт и туризъм.

X