Китайски инвеститори търсят български партньор за изграждане на фотоволтаичен парк
03.09.2017
EU-Additional-Funding
Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо-полски бизнес форум с двустранни срещи
14.09.2017

Не пропускайте в София през септември

Calendar-Sofia-Events

След края на лятото работният сезон в София започва с наситена програма от бизнес събития още от първите дати в календара.

 

Форум “Кариера в България. Защо не?”, 5-ти септември

В Интер Експо Център ще се проведе десетото издание на най-колемия кариерен форум в България за българи в чужбина. Форумът събира работещи и студенти извън страната с над 100 работодателя от България, за да бъдат представени кариерните възможности у нас и перспективите за създаване на собствен бизнес при завръщане в страната. Организаторите ще срещнат посетителите на форума с местни предприемачи и успешните им истории. Предвидени са лекции и презентации, които ще бъдат излъчвани на живо онлайн. Участието в конференцията е безплатно, но изисква предварителна регистрация тук.

 

Business-In-The-City-Conference-JCI-BulgariaКонференция Business in the City: Explore | Share | Grow, 8-10 септември

Бизнес конференцията Business in the City: Explore | Share | Grow е тридневно събитие, фокусирано върху основните аспекти на развиване на бизнес и стабилен растеж в модерна градска среда. На събитието се очакват около 250 мениджъри от България и чужбина, а 9 гост-лектора с опит в международни компании ще изнесат презентации. В програмата на конференцията влизат обучения, време за срещи за установяване на бизнес контакти и Гала вечеря с лекторите.

Business in the City: Explore | Share | Grow е част от календара със събития за 2017 г на международната неправителствена организация Junior Chamber International и тази година събитието ще се състои от 8 до 10 септември в София.

Повече за лекторите, темите и програмата в трите дни на конференцията ще намерите в сайта на събитието.

 

Aniventure-Comic-Con-Festival-BulgariaAniventure Comic-Con Bulgaria, 9-10 септември

За първи път в България ще се проведе популярният в цял свят фестивал Aniventure за комикси, аниме култура, гейминг и графити, който ще се обедини новото за България, но добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие – ComicCon. Събитието ще се проведе на 9 и на 10 септември в Inter Expo Center в София. Сред ключовите гости на фестивала са Том Влашиха, изиграл една от ключовите роли в сериала Game of Thrones, звезди от сериалите на Vbox7 и HBO, световно известни Cosplay звезди и автори на комикси. Гостите на двудневното събитие могат да наблюдават или да участват в традиционните Cosplay и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови за събитието атракции.

По време на събитието ще бъде изградена и рекордната за България гейминг зона от 2500 квадратни метра. Тя ще приеме едни от най-добрите геймъри от Източна Европа на голямата си сцена, а допълнителни турнири с големи награди ще бъдат организирани и за всички желаещи да премерят сили в турнири по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и много други. Aniventure Comic Con ще представи и едни от най-добрите графити артисти от цял свят с много мастъркласове и workshop зони за посетителите.

Всичко за фестивала, билети и записване за участие в турнирите ще намерите в сайта на събитието.

 

CESA-Awards-2017CESA Awards, 25 септември

Централноевропейските награди за стартиращи компании са поредица от събития в страните от Централна и Източна Европа, които награждават предприемаческия дух и стартап екосистемите в този колоритен и разнообразен регион.

В рамките на CESAwards ще бъдат обявени българските национални победители в следните 12 категории:

Startup of the Year, Founder of the Year, Investor of the year, Best Newcomer, Best Social Impact Startup, Best IoT Startup, Best Fintech Startup, Best AI Startup, Best Smart City Solution, Best Biotech Startup, Best Coworking Space, Best Accelerator and Incubator Programme.

Повече информация за # CESAwards2017 ще намерите на сайта на организаторите,  а регистрация заприсъствие на наградите може да направите тук.

 

FENCA-CongressFENCA Congress Sofia 2017, 27-29 септември, Хилтън София

FENCA Congress Sofia 2017 е една от най-важните европейски браншови срещи в колекторската индустрия. FENCA се провежда ежегодно от 2003 г. насам, но за първи гост на събитието ще е София. Очаква се да присъстват над 200 професионалисти в тази сфера, представители както на европейски, така и на организации от различни точки на света, включително и български.

Federation of European National Collection Associations е институцията, представляваща интересите на европейския бизнес по управление на вземания пред европейските институции и законотворци от 1993 г. Членовете на FENCA представляват над 75% от агенциите по събиране на вземания и държат 80% пазарен дял в Европейския съюз, с над 100 000 служителя, обслужващи повече от 5 милиона клиента.

Подробна програма, говорители, както и допълнителни опции тип Informal Speed Networking, можете да видите тук: http://fenca.eu/landing или да последвате страницата на събитието във фейсбук.

 

Sofia-City-of-Knowledge-BGМеждународна конференция „София – град на знанието“, 28 септември, Capital Fort

Под патронажа на Столична община и организирана от клъстер „София – град на знанието“ и Investor Media Group, ще се проведе Първата международна конференция „София – град на знанието“. Събитието има за цел да привлече вниманието на гражданите, бизнеса, научните, образователните институции и администрацията върху нуждата от дигитализация и креативно използване на новите технологии в контекста на променящата се глобална икономика, както и да даде готови решения за използване на ресурсите по най-добрия възможен начин в полза на гражданите.

Събитието е с отворен достъп и е подходящо за представители на бизнеса и институциите, лидери на мнение в сферата на науката, образованието, икономиката и политическия елит и за представители на местни и международни организации, свързани с управление на знанието, клъстери и неправителствени организации.

Повече за програмата и лекторите може да научите тук.

 

Ceetest-Conference-2017Конференция SEETEST, 28-29 септември

South East European Software Testing Conference (SEETEST) е водещо събитие в сферата на софтурния тестинг и управление на качеството. SEETEST 2017 включва лекции на международно признати специалисти и ще покрие многобройни теми като: Software Testing in General, Test Design & Techniques, Test Management, Risk-based Testing, Test Process Improvement, Performance Testing, Agile Testing, Security Testing, Mobile Testing, Test Automation.

За повече информация, посетете сайта на събитието.

 

Building-Innovation-forum-2017BUILDING INNOVATION FORUM 2017, 28 септември                       

BUILDING INNOVATION FORUM 2017 ще се проведе на 28 септември в Sofia Event Center и ще направи преглед на пет актуални сградни сегмента, в които се наблюдава инвестиционна и строителна активност. Водещи професионалисти, свързани с мащабните инвестиционни проекти в сектора ще споделят тенденции при планирането, финансирането, проектирането, строителството и управлението на спортни съоръжения, образователни сгради, болници и хотели и предизвикателствата при реконструкцията на търговски сгради.

Организатор са Градът Медиа Груп, програма на събитието е поместена в сайта на форума.

 

Next_DiFi-Sofia-2017-forumNEXT DIFI София 2017, Sept 29, Sopharma Business Towers

На 29 септември в Sopharma Business Towers b2b Media организира международния форум NEXT DIFI София 2017 – събитие за дигитални финанси и технологични иновации в банковия и финансовия сектор, на която българските банки и FinTech компании ще се срещнат с нови идеи и проекти. Темите са технологични иновации и финансови услуги. Специален гост е Ноеми Пап – главен експерт по дигитализация към Международната банкова федерация.

По време на форума ще бъдат дискутирани актуални технологии, които ще окажат огромно влияние върху финансовия сектор, като т.нар. blockchain. По време на дискусиите ще бъдат засегнати и други FinTech иновации. Информационен партньор е Българска асоциация по информационни технологии – БАИТ.

Повече за събитието ще намерите тук.

 

Американска търговска мисия, 15–17 октомври

До 18 септември е срокът за регистрация за участие в срещи с американски компании, които ще се проведат по инициатива на Търговски отдел към Посолството на САЩ и Българската търговско-промишлена палата. Американската търговска мисия очаква срещи с предварително селектирани български партньори от частния и публичен сектор. Компаниите от САЩ представляват малки и средни предприятия и ще търсят контакти с дистрибутори и търговци в България. Списък на компаниите ще намерите тук.

При интерес за участие в срещите е необходимо да изпратите попълнена регистрационната форма от организаторите.

 

Forbes-30-under-30„30 под 30“ на Forbes България, 30 септември, Capital Fort

Forbes България ще представи за пети път годишната си селекция на талантливи млади българи под 30 години в класацията „30 под 30“. Събитието пред широка публика включва и богата лекционна и интерактивна част. Форумът у нас се провежда за втора поредна година и е най-голямата среща на млади предприемачи и новатори в България. Ще се проведе на 30 септември в Capital Fort.

Тази година имате възможност да направите своя номинация за участници в българската селекция „30 под 30“. Номинации се правят в 6 категории, позволени са и самономинации. Предложения на специална уебстраница се приемат до 11 септември.

 

HackConf, 30 септември – 1 октомври, 2017

HackConf е една от най-големите технологични и мотивационни конференции и на 30-ти септември и 1-ви октомври ще се проведе за трети път. Предстоящото издание ще се фокусира върху водещи ИТ теми и ще срещне участниците с някои от най-добрите разработчици в сектора. Събитието тази година е насочено към младши и старши разработчици, студенти и любители. Сайтът на събитието дава пълна информация за предстоящата конференция, както и архив от изминали.

 

 

X