Municipal-Bank
СОАПИ обявява продажба чрез публично оповестен конкурс на безналични акции на „Общинска банка“ АД, гр. София
10.10.2017
Endava-office-in-Sofia
Около 400 IT специалисти ще работят в новия офис на Endava в София
17.10.2017

Австрийската Cargo-рartner изгражда втори логистичен център в София до средата на 2018

Cargo-Partner-:ogistics-Center-in-Sofia

 

 

Дейност: водеща логистична компания в глобалната логистика и доставка на стоки по въздух, суша и вода

В София от: 2003 г.

Размер на инвестицията: 15.3 млн. евро

 

Cargo-Partner-:ogistics-Center-in-SofiaАвстрийската компания Сargo-partner започва изграждането на модерен логистичен център близо до Летище София, обектът ще бъде открит до средата на 2018 г. Инвестицията е в размер на 30 милиона лева (над 15,3 милиона евро) и ще създаде повече от 20 нови работни места. Изграждането на комплекса е част от стратегията на компанията за разширяване на складовите площи по цял свят.

Новият логистичен парк ще съдържа 22 000 палетоместа на площ от 16 500 кв. м. Планирано е и строителството на 2 000 кв. м. офис площи. Новоизградените съоръжения ще функционират заедно с досегашната 10 000 кв. м. складова база, която компанията използва от 2015 г. Стратегическото местоположение на обекта в непосредствена близост до Летище София осигурява директни връзки до метрото и лесен достъп до магистралите Тракия (А1), Хемус (А2 ) и Струма (А3).

В логистичният център ще могат да бъдат съхранявани ценни, опасни и товари под митнически контрол, извънгабаритни пратки и резервни части. В сградата ще се поддържа постоянна температура между +5 и +25 С. В специално обособена зона за съхранение на храни и температурно-чувствителни стоки температурата ще варира от +10 до +20. Cargo-partner ще предлага на своите клиенти и услуги с добавена стойност, сред които пакетиране, етикиране, доставка и обработка на връщанията на пратки.

 

За Сargo-partner

Австрийската Cargo-partner развива бизнеса си вече над 30 години. Генерираният оборот за 2016 г. от компанията е в размер на 555 милиона евро, работодател е на 2,588 служители. В официалното прес съобщение на компанията, главният изпълнителен директор Щефан Краутър Сайс казва: „След изграждането на нашия модерен iLogistics център близо до летище Виена, новият склад в София е следващата важна стъпка в разширяването на логистичния ни капацитет в цяла Европа“.

 

 

X