Sofia-Mayor-Business-Lunch
София – дигитална и екологична столица
07.06.2017
China-Economy
Потенциалът на партньорствата с Китай
12.06.2017

СОАПИ на международното изложение Global Project Plaza 2017

KOTRA-meeting

 

KOTRA-meetingГлавният изпълнителен директор на СОАПИ Владимир Данаилов участва в международния форум Global Project Plaza 2017”, организиран от Корейската агенция за промоция на търговията и инвестициите (KOTRA) в Сеул, Корея. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на индустрията и енергетиката на Република Корея и има за цел да свърже най-големите корейски компании и институции в сферата на инфраструктурата и индустрията с техни потенциални партньори от цял свят.

В тазгодишното издание на “GLOBAL PROJECT PLAZА 2017” участваха около 450 компании от 40 страни. В програмата, освен представяне на проекти,  бяха включени и презентации на голям брой от участниците с цел представяне на инвестиционния и бизнес климат в столиците и големите градове на съответните страни, обзорни  дискусии и тематични кръгли маси за  установяване на близки контакти.

Asia-meeting-KOTRAВизитата на Владимир Данаилов на форума протече по специална програма от предварително планирани срещи с държавни и общински институции, както и с компании, които проявяват интерес към София като дестинация за инвестиции и към спецификата на инвестиционния климат в града. Изпълнителният директор на Агенцията се срещна с корейските компании Dohwa Engineering Co. Ltd, които работят в областта на инжинерния дизайн, SK Engineering & construction – разработчик и изпълнител на инфраструктурни проекти, инженерните консултанти от Yooshin Engineering Corporation,  Doosan heavy Industries & Construction – експерти в изграждане на атомни водни електроцентрали, турбини и генератори, инсталации за обезсоляване и др., Seojeon Valmac, които работят в областта на енергениката, Totalengeneering Co. – лидер в производството на клапи, инженената компания Hyundai Engineering & Construction, Seoul Metropolitan Government  и други.

По време на срещите представителите на корейския бизнес демонстрираха изключителна добронамереност към България и София и заявиха сериозен интерес към осъществяване на инвестиции в страната и столицата. Извън предварителния списък с корейски компании, допълнителни срещи бяха организирани и на място по искане на още местни организации като POSCO E&C, Hansol SeenTес и други.

Asia-Meeting-KotraВ рамките на визитата си Владимир Данаилов се срещна и с представители на община Сеул, пред които представи предимствата на българската столица като желана и перспективна дестинация за инвестиции, както и приоритетните за София области за инвестиции.  Експертите от община Сеул поискаха бъдещо сътрудничество от Столична община за подпомагане на корейски компании да установят инвестиции в София, заедно с „ИНВЕСТ СЕУЛ“ и Корейската правителствена агенция за насърчаване на търговията и инвестициите.

 

X