Летище София с награда за най-бързо развиващо се в Европа и защо за поредна година отбелязваме ръст на туристите към София и България
31.07.2017
Birlibam-team
“Защо София?” с Владислав Михайлов, основател и изпълнителен директор на Birlibam
02.08.2017

Нововъведения в столичния градски транспорт

Sofia-Municipality-new-busses

new-busses-sofiaДо 1-ви август Столична община поетапно ще пусне нови 60 газови автобуса по линиите на градския транспорт. Автобусите са с капацитет за 100 човека и с 32 седящи места. Превозните средства са с платформи за достъпност, климатизирани, оборудвани са с камери за безопасност на водача и пътниците и с информационни табла за улеснение на пътуващите. С този клас автобуси разполага градския транспорт и в Англия, Италия и Испания.

Новите превозни средства в столичния транспорт са още една стъпка в мерките на общината за бopбa cpeщy високото замърсяване на въздуха в София. Първите 20 автобуса са в експлоатация от 25 юли по линиите в северните и западните райони на столицата.

По-рано този месец Евгени Крусев, заместник-кмет на транспорта, обяви и инсталирането на USB портове и осигуряването на безплатен достъп до интернет в над 230 градски автобуса по общо 20 градски линии. От есента зарядните устройства ще бъдат поетапно монтирани във всички нови транспортни средства. В по-дългосрочен план се предвижда осигуряването на зарядни устройства и в тролейбусите, трамваите и метрото в града.  

 

X