EU-Additional-Funding
Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо-полски бизнес форум с двустранни срещи
14.09.2017
Escreo-B
“Защо София?” с Escreo
26.09.2017

Австрийски бизнес с интерес към електромобилите и киноиндустрията в София

Austrian-delegation

Austrian-delegation

Възможностите за инвестиции в столичната електромобилната индустрия, финансовия сектор, киноиндустрията и строителството проучи бизнес делегация от град Винер Нойстад, Долна Австрия. Предприемачите, водени от Мартин Вебер, представител на градския съвет, бяха приети от главния изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов.

Начинът на отваряне на фирми и проекти за съвместни дейности с български компании бяха основните теми на разговор между бизнес кръга на Винер Нойстад  и Агенцията. Владимир Данаилов представи приоритетните индустрии на Столичната община, развитието на града, както и възможностите на София като исторически, социален и културен град.

Представителите на австрийския бизнес проявиха най-голям интерес към политиката на Общината да акцентира върху развойната дейност, високотехнологичните индустрии и високотехнологичното производство, обобщи Данаилов. Те обявиха намерението си да се върнат в София за срещи с конкретни бизнес партньори.

X