sofia-backpacker-index-2017
София, Краков и Букурещ са топ 3 най-евтини градски туристически дестинации според класацията на сайта priceoftravel.com за 56 най-популярни туристически градове в Европа
17.02.2017
unistart-entrepreneurship-program
През февруари започва третото издание на програмата за млади предприемачи UniStart
20.02.2017

Webit.Festival Europe 2017, София, ще бъде с основни теми Умните градове, Интернет на нещата и Изкуствен интелект

webit-sofia-2017

webit-sofia-2017

 

Отново очакваме Webit.Festival Sofia – форумът, който събира най-големите иноватори в бизнеса, политиката и образованието, за да подкрепи предприемачеството, споделянето на опит и знания и въвеждането на иновации за по-добър живот. Тази година събитието ще се проведе на 25 и 26 април в София Тех Парк под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия.

Webit.Festival Europe 2017 ще събере някои от най-влиятелните политици и експерти, които оформят дневния ред в света, като Томас Филибек и Мартина Ларкин, световния бранд директор на Havas Worldwide Джейсън Джеринович и генералния директор на Digital Europe Джон Хигинс.

Те ще споделят своята визия и опит в 12 паралелни конференции по теми като технологиите за автоматизация,  как изкуствения интелект и “интернет на нещата” навлизат все повече в живота, как се изменя балансът между правителства, работодатели и служители, какво трябва да направи Европа, за да запази лидерската си позиция под нарастващия натиск от вътрешни и външни събития и Умните градове и как да ги изградим.

Акцент отново са и стартиращите компании, от които идват огромна част от иновациите за „умните градове”. Затова и тази година Webit.Festival освобождава сцена за състезанието Founders Games. В него 100 избрани стартъпа ще се борят за награда, която може да достигне 500 000 евро.

Събитието дава възможност за среща с лектори на световно ниво, за комуникация и обмяна на идеи с над 5000 посетители от 80 държави, сред които са някои от най-влиятелните хора на пет континента. Така Webit помага за формирането на предприемаческата екосистема и за създаването на връзки между индустриите.

X