black-mussel-reef-farms
Български стартъп e на финала на състезанието Chivas Venture
12.06.2017
Climate-KIC-Accelerator
Climate-KIC Accelerator България очаква заявки на стартиращи компании в сферата на чистите технологии
12.06.2017

Technology Fast 50 приема заявки за Топ 50 на най-бързо разрастващите се технологични компании

Technology-Fast-Deloitte

До 31 юли стартиращи и развити технологични компанииTechnology-Fast-Deloitte могат да се включат в конкурса Technology Fast 50 за Централна Европа, организиран от международната консултантската компания Deloitte. Заявки за участие се приемат с формуляр през сайта на Technology Fast 50. Класирането на технологичните компании е на база ръст на приходите за предходните 4 години – от 2013 г. до 2016 г. До 31 септември ще тече разглеждане на заявките, а обявяването на листата от 50 най-добри компании ще е на 12 октомври.

Български компании ще се конкурират с бизнеси от Албания, Босна и Херцеговина, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора и Чехия. Участието е възможно в три категории. В основната категория “Fast 50” се класират компании с реализирани най-малко 50 хил. евро приходи за всяка година от разглеждания период. Утвърдените бизнеси, с приходи над 25 млн. евро, ще се състезават в категорията „Големите 5“. В „Изгряващи звезди“ могат да участват компании в ранен етап на развитие, но да имат минимум 3 години и годишни приходи над 30 хил. евро. Има и специална награда – Most disruptive innovation. Тази категория беше отворена миналата година и сега за втори път ще класира компаниите, които разработват иновационни продукти или услуги, с революционно значение за пазара. За тази категория не са от значение реализираните приходи за предходните четири години. Вместо това наградата се връчва на организации, които са пионери в конкретна идея или разработка и нейното прилагане. Компанията с първия приз в тази категория през 2016 г. стана полската HiProMine, която използва технология, базирана на естествената способност на различни инсекти да преработват отпадъчна органична материя.

През 2016 г. за Technology Fast 50 бяха подадени 261 заявки. За България финалист стана Булпрос Консултинг АД, която се класира на престижното 24-то място в основната категория на Fast 50 с реализиран темп на растеж в размер на 560 % за четиригодишния период на оценка. Булпрос Консултинг създава и разработва софтуерни продукти, предоставя облачни услуги, разработва уеб и мобилни приложения. Профил на компанията може да видите в pdf изданието на топ листата от 50 най-добри компании за 2016 г.

 

 

X