Започна кандидатстването за „Иновативно предприятие на годината“
03.09.2017
Digital Planet 2017: Как се променят в световен мащаб конкурентоспособността и доверието в цифровите икономики
03.09.2017

Microsoft ще вложи 2 млн. долара за иновации в селското стопанство и околната среда

Microsoft-AI-for-Earth

Microsoft-AI-for-Earth

В разгара на лятото на събитие в Лондон Microsoft обяви стартирането на инициативата „AI for Earth“, с която цели да развива проекти на базата на изкуствен интелект в областта на опазване на водните ресурси, биологичното разнообразие, както и в областта на селското стопанство и борбата с климатичните промени. „AI for Earth“ планира да вложи 2 млн. долара за финансиране на иновативни и работещи проекти, които включват и използването на услугите и продуктите на компанията. Инициативата има и друга цел – да направи контакт с интересни стартъпи в сферата на разработване на изкуствения интелект.

На желаещите да се включат с идеи и разработки, програмата обещава достъп до Microsoft Azure, обучителни сесии в отделни области – както общи, така и индивидуални за конкретни бенефициенти, ще се подпомага развитието и на вече стартирали разработки.

Три проекта вече са получили финансиране по програмата. Повече за подкрепените вече проекти и допълнителна информация за участие в Microsoft AI for Earth ще намерите тук – https://www.microsoft.com/en-us/aiforearth.

X