innovation-explorer-bulgaria-sofia
За трета поредна година – Innovation Explorer Bulgaria – на 23 февруари, в София
20.02.2017
store-gecko-platform
StoreGecko навлиза на пазара за готови платформи за електронна търговия в САЩ
21.02.2017

63 компании са номинирани за „Инвеститор на годината“

investor-of-the-year-2016

investor-of-the-year-201663 компании са номинирани за приза „Инвеститор на годината“ за 2016 г. Наградите се организират за единадесети път от Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Компаниите с шанс за статуетка са от всички сфери на икономиката, информационните технологии и здравеопазването. Наградата на БАИ цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България за последната година, а отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез ефективни и устойчиви инвестиции, внедряване на високи технологии и развиване пазара на труда и човешкия капитал.

Номинираните компании са предложени от търговски камари, общини и областни администрации. Те се оценяват от жури, съставено от журналисти от печатни и телевизионни медии, представители на Министерството на икономиката и на Българска стопанска камара. Победители ще бъдат излъчени в следните категории: Инвеститор на 2016, Инвестиция на зелено на годината, Инвестиция в разширяване на бизнес, Инвестиция в иновативен бизнес, Инвестиция в човешки капитал, Инвестиция в сливане/придобиване, Успешен стартъп, Община в България с най-много инвестиции за 2016 г. и Награда за социална инвестиция.

Статуетката “Зеленият бик” на БАИ до момента са получили  „АББ България“, „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Асарел-Медет“АД, „Девня Цимент” и „Либхер-Хаусгерете Марица“.

X