София и Виена преподписаха споразумението за бизнес сътрудничество “Град-към-град”
09.10.2019
Новини от градската среда в София
09.10.2019

Първо издание на Sofia Startup Ecosystem Canvas на Founder Institute

 

Founder Institute Sofia публикува първата версия на Sofia Startup Ecosystem Canvas, за да помогне на предприемачите в София да намерят необходимите отправни точки и партньори и да привлече вниманието към организации в помощ на бизнеса. Тя съдържа списък от над 300 акселератори, инкубатори, инвеститори, ресорни медии, тематични събития, работни пространства и др., които да помогнат на предприемачите в процеса от раждането на идея до пазарната й реализация.

Щастливи сме да отбележим, че Столичната агенция за инвестиции също е част от Startup Ecosystem Canvas. Организацията ни е включена сред институционалните ресурси в подкрепа на предприемачите в начален етап на техните проекти.

Sofia Startup Ecosystem Canvas продължава да е в процес на разширяване на списъка с участници в екосистемата. Ако имате коментари или идеи, може да допринесете за обогатяването на документа в отворения за сътрудничество Google документ. От Founder Institute Sofia смятат да включат довнесените данни при следващата актуализация.

Founder Institute е най-големият в света акселератор за стартиращи компании в сферата на технологиите, който помага на предприемачите с финансиране и с мрежа за подкрепа от експерти и инвеститори. Лидерите на най-бързо развиващите се компании в света са използвали мрежата на Founder Institute за да наберат финансиране, да участват в акселератори, да наемат екип, да създадат пазарно успешен продукт.

Базиран в Силиконовата долина и със звена в над 180 града в 65 страни, мисията на Founder Institute е да даде възможност на талантливи и мотивирани хора да изграждат успешни технологични компании по цял свят.

X