women-innovators
Българката Кристина Цветанова е финалист за Women Innovators 2017 за успешното реализиране на иновативната си идея
17.02.2017
sofia-backpacker-index-2017
София, Краков и Букурещ са топ 3 най-евтини градски туристически дестинации според класацията на сайта priceoftravel.com за 56 най-популярни туристически градове в Европа
17.02.2017

Първият Artificial Intelligence Summit в София

sofia-ai-summit

sofia-ai-summit

 

Форумът за изкуствен интелект SOFIA AI SUMMIT се проведе за пръв път в България на 26  януари. Той е иницииран от бързоразвиващата се софтуерна компания  hacker.works и София Ей Ай (Sofia AI) – общност от стартъп компании и учени в областта изкуствения интелект, с фокус върху значението на тези технологии, добавената им стойност за бизнеса, и това, което може да се очаква от тях в близкото бъдеще.

Събитието е част от мрежата „CITY AI” – най-голямата международна общност от хора, фокусирани върху преките и вторични ефекти от развитието на изкуствения интелект. София е един от първите градове, станали част от мрежата, която само за шест месеца се разпространи в 20 града от Хонг Конг до Ню Йорк.

„До 2025 г. икономическият ефект от изкуствен интелект ще достигне 50 трлн. долара, според доклад на McKinsey, а оксфордско изследване заключи, че в следващите 25 години 47% от съществуващите работни места в САЩ ще изчезнат”, коментира Лино Велев, CEO на hacker.works.

Вижте пълен видео запис от Sofia AI Summit. Предстои второ такова събитие, на 11 април.

X