webit-sofia-2017
Webit.Festival Europe 2017, София, ще бъде с основни теми Умните градове, Интернет на нещата и Изкуствен интелект
20.02.2017
innovation-explorer-bulgaria-sofia
За трета поредна година – Innovation Explorer Bulgaria – на 23 февруари, в София
20.02.2017

През февруари започва третото издание на програмата за млади предприемачи UniStart

unistart-entrepreneurship-program

Предстои третото издание на програмата за млади предприемачи UniStart, организирана от „Младежки бизнес клуб“. Обучението ще продължи шест седмици през март и април в CowOrKing by Puzl. Целта на програмата е да въведе участниците в предприемаческата екосистема в България и да им даде ценни примери и съвети от вече развиващи се компании.

Екипите, които искат да участват в програмата, ще трябва да представят идеите си на UniStart BootCamp, който ще се проведе на 18 и 19 февруари. Само 10 избрани екипа/идеи ще продължат към пълното обучение.

unistart-entrepreneurship-programUniStart е пълен курс по предприемачество – от развиване на идеята до превръщането й в печеливш бизнес. Над 20 опитни ментори и доказани професионалисти в направления като предприемачество, маркетинг, технологии, продажби и инвестиции ще помагат на добрите идеи, класирали се за програмата тази година.

Участниците ще се запознаят с основните концепции в света на стартъпите – Business Model Canvas, Lean startup, Bootstrapping, MVP и как прилагането им може да ускори процеса на развитие на един млад бизнес. Ще се провеждат и практически занятия – стратегическо и критично мислене, управление и приоритетизация на времето, работа в екип и презентационни умения.

В края на програмата екипите ще се срещнат с потенциални инвеститори, пред които да представят своя вече изграден бизнес план и първи продукт.

През първите два сезона на UniStart са участвали над 20 екипа и над половината от идеите съществуват и се развиват и днес. Сред фирмите, преминали програмата, е компанията MyTeletouch, която спечели награда за най-успешен стартъп в областта интернет на нещата на церемонията Central European Startup Awards (CESA) – България.

Всичко за програмата ще намерите тук.

X