Възможности за разширяване към нови пазари: Сингапур
03.02.2019
Покана към столичните компании от туристическия браш за „Meet & Match“ по време на ITB Berlin
04.02.2019

Предстоящи събития в София

Calendar-Sofia-Events

 

14-ТA НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО Е-ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Цялостната визия на Националната здравна информационна система (НЗИС), добри европейски и национални практики за дигитализация на здравния сектор, внедряване на решения за автоматизация на процесите в болнични лечебни заведения, са част от акцентите на тазгодишното издание на 14-а национална конференция по е-Здравеопазване.

Събитието ще се проведе на 14 февруари и ще посрещне представители на държавни, общински и частни здравни институции, вкл. болници, ДКЦ, клиники, санаториуми, лечебни комплекси, лаборатории, медицински центрове, управители, изпълнителни директори, ИТ директори, медицински директори, административни директори, представители на клинични лаборатории, на здравноосигурителни компании, както и на държавни структури  – министерства на здравеопазването в региона, директори на дирекции в министерствата, директори и управители на здравноосигурителни каси, осигурителни фондове.

Уебсайт на събитието: events.ictmedia.bg/event/111

 

ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2019

От 14 до 16 февруари София отново ще посрещне гостите и участниците в най-престижния туристически форум у нас – международното изложение „Ваканция и СПА Експо“.

Очакват се над 380 компании с представителни щандове, над 20 000 професионалисти и посетители, над 60 дестинации и туристически региони. Тридневната програма включва над 50 съпътстващи събития.

Ефективният и удобен формат на международната борса е чудесна възможност за демонстрация на нови практики, за обмен на актуална информация за тенденциите в туризма – в България, на Балканите и по света, за установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства.

Всичко за събитието ще намерите тук: holidayfair-sofia.com

 

SOFIA CYBERSEC 2019

Конференцията Sofia CyberSec 2019 се организира с подкрепата на Мария Габриел, комисар по цифровата икономика и общество и ще хвърли светлина върху съвременните заплахи за сигурността в контекста на предстоящите общи избори за Европейски парламент и на новите регулаторни разпоредби на ЕС.

Събитието се организира от Дигиталната национала коалиция и Economic.bg и ще събере международни лектори, политици, водещи експерти в сектора и др., за да обсъдят регулаторните предизвикателства пред ЕС, сигурността на изборите, заплахите и бизнес стратегии за подобрения.

Част от програмата на конференцията са паралелни сесии с практическа насоченост и достъпни за ограничен брой участници само след предварителна регистрация.

Sofia CyberSec 2019 ще се проведе на 14 февруари 2019 г. в Sofia Tech Park.

 

INNOVATION EXPLORER 2019

Innovation Explorer 2019 е петото издание на форума, организиран от Капитал и Innovation Starter.

Тази година събитието ще се проведе на 21 февруари и е под надслов „Отвъд пределните граници на технологиите и хората”.

Новото издание на форума ще повдигне въпроси за границите на способностите на технологиите и хората. Къде ще ни отведат? Колко далеч ще стигнем? Има ли последна бариера, зад която няма да минем? Развиват  ли се технологиите извън нашия контрол и добри ли са те или лоши?

Тази година форумът има само два панела, допълващи се, но и противоречиви: “Технологии” и “Хора”.

Технологичният панел включва в програмата си лекции на невероятни изобретатели, които създават продукти и услуги извън човешките граници. Панелът за хората ще предложи на публиката забележителни новатори в областта на медицината, спорта, изкуството, икономиката и политиката, които оставят след себе си значима следа.

Лекторите, пълната програма и линк за регистрация ще намерите на интернет страницата на събитието – http://innovationexplorer.bg/

 

CREATE & GROW: Creative Sofia meets Creative Vienna

Компаниите в София, които работят в сектора на креативните индустрии, могат да се присъединят към работната среща CREATE & GROW: Creative Sofia meets Creative Vienna. Част от срещата ще бъде представянето на програмата за финансиране Vienna Calling: Creatives и възможностите за разширяване на българските компании от творческия сектор на пазара в Австрия и другите немскоезични пазари.

Събитието се организира от Столичната агенция за инвестиции в сътрудничество с Виенската бизнес агенция и ще се проведе нан 22-ри февруари.

Програма и линк з арегистрация ще намерите тук.

 

HACK & DESIGN CHALLENGE

Hack & Design Challenge Vol. 1 ще събере дизайнери и разработчици от гейминт индустрията с експерти по изкуствен интелект (AI) в четиридневен хакатон за генериране на идеи и разработване на съвместни проекти.

За повече информация, моля посетете: hackdesignchallenge.com

 

 

СЪБИТИЯ ОТ ПРОГРАМАТА НА DEV.BG

В сайта на най-голямата IT общност в България може да следите събитията на DEV.bg. Всеки месец мрежата организира 14 срещи, на различна тематика, със свободен достъп. Темите и датите може да следите тук.

X