Нови 37 900 кв.м модерни складови площи въведени в експлоатация в два логистични парка край София
03.09.2020
“Зони с потенциал за развитие в контекста на компактния град” по време на Urban Development Forum 2020
16.09.2020

Предстоящи събития в София

Calendar-Sofia-Events

JPRIME 2020

9-10 септември, София Тех Парк

jPrime е конференция за Java, JVM езици, мобилни, уеб и най-добри практики. Шестото издание на събитието ще се проведе на 9-ти и 10-ти септември в София Тех Парк.

Конференцията се организира от Българската Java група и се подкрепя от най-големите компании в страната.

jPrime предлага програма с изявени международни лектори и презентатори от България и Балканите. Събитието протича в две сесии и предоставя възможности за обучение, работа в мрежа и забавление.

 

 

УЕБИНАР: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ТЪРГОВСКИ ОБМЕН С ЯПОНИЯ

15 септември, онлайн

На 15 септември 2020г. информационното бюро на EU-Japan EPA ще се проведе уебинар на тема „Какво трябва да знаете преди да започнете търговски обмен с Япония?“

Уебинарът е насочен към компании в Европейския съюз (ЕС), които искат да се подготвят, от административна гледна точка, преди да започнат експорт към Япония. Уебинарът е насочен и към малки и средни предприятия (МСП), които дори да имат предишен опит с експортирането към държави, които са част от споразумението за свободна търговия (FTA). Семинарът ще предостави специфична информация за фирмите, които планират да търгуват с Япония, тъй като споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония (EU-Japan EPA) е много по-различно от останалите търговски споразумения, сключени от ЕС. Семинарът ще разясни с какво да се започне при проучването на бизнеса в Япония и ще наблегне върху главните разлики спрямо предишни споразумения. В допълнение, уебинарът ще анализира най-добрия и лесен начин за приложение на EU-Japan EPA и ще предостави достъп до полезна и достоверна информация.

Повече информация може да намерите тук.

Може да се регистрирате за участие тук.

 

РОБО ДНИ 2020 – ОНЛАЙН ФОРУМ ПО ОБРАЗОВАТЕЛНА РОБОТИКА

19-20 септември, София Тех Парк

„Робо Дни 2020“ е онлайн двудневно, безплатно, образователно събитие у нас, което цели да разгледа ролята на образователната роботика и покаже перспективите за ученици, родители, учители и компании. То ще се проведе онлайн на сайта и Фейсбук и YouTube страницата на PARA – Professional Association of Robotics and Automation, FB & YouTube, в рамките на 19-ти и 20-ти септември, в София Тех Парк.

По време на „Робо Дни 2020“ преподаватели, младежи, иновативни компании, представители на държавни институции и предприемачи ще представят образователната роботика под нова светлина.

„Робо Дни 2020“ ще се фокусира върху:

  • Клубовете по образователна роботика – представяне с отделни панели и кратки видеа
  • Популяризиране на образователната роботика сред младежи, родители и учители
  • Ролята на STEM в модерното образование
  • Български роботи, създадени от младежи
  • Ролята на бизнеса и възможностите на дуалното образование

Безплатна регистрация за събитието можете да направите тук.

 

BIOTECH ATELIER 2020

24-25 септември, София Тех Парк

Biotech Atelier е годишната конференция на Източна Европа, обединяваща футуристи, предприемачи, бизнес лидери и експерти в областта на биотехнологиите, информационните технологии, науките за живота, здравеопазването и фармацията.

Biotech Atelier 2020 ще се проведе на 24 и 25 септември 2020 г. в София Тех Парк. Организаторите очакват 350+ гости, 120+ компании и 24+ панелни дискусии. През 2020 г. Biotech Atelier ще представи и изложба на плакати на студенти и конкурс за стартиращи екипи и идеи пред инвеститори, експерти и международни гости.

 

ENTREPRENEURS NIGHT OUT

28 септември, ул. Георги С. Раковски 113, 365 La Opera

“Нощта на Предприемачите” е регулярно нетуъркинг събитие за всеки чието хоби, страст или работа са свързани със стартирането и развитието на собствения си бизнес. Форматът предлага възможност да се срещнете и да споделите информация с други сходно мислещи хора от най-разнообразни бизнес среди.

 

Кога: 28.09.2020 (Понеделник), 19:00ч.

Къде: ул. Георги С. Раковски 113, 365 La Opera.

Вход: Свободен

Facebook page

Организатор: Entrepreneurs Night Out

X