Новини от градската среда в София
08.05.2019
София събра експерти от цяла Европа за общи мерки за чист въздух
08.05.2019

Предстоящи събития в София

Calendar-Sofia-Events

 

Академия за иновации – Innovation Hackathon 2019

Innovation Starter в партньорство с водещите университети в България и с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България, организират Академия за иновации – Innovation Hackathon 2019 за студенти.

Събитието ще се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране) с награден фонд от 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, и посещение в Брюксел за победителите, осигурено с подкрепата на Европейската комисия в България.

В рамките на Академия за иновации 2019 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми:

  • „Войната по пътищата“
  • „Обезлюдяване на регионите, грижа за възрастните хора“
  • „Здраве и технологии“
  • „Чистота, зелени идеи и екология“
  • „Комуникационни проекти с полезна социална мисия, които радват хората“

На 11 май от 14:00 ч., с отворен достъп, в Литературен клуб „Перото“ на НДК ще започнат презентациите на идеите и журирането.

 

WEBIT.FESTIVAL 2019

София отново ще бъде домакин на Webit.Festival – едно от най-значимите и влиятелни събития в Европа за бизнес, технологии и иновации. България е една от петте дестинации в света (наред с Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи), където форумът се провежда ежегодно и събира политическия и бизнес елит в областта на дигиталните технологии.

През 2018 г. фестивалът събра 10 000 гости от 111 държави от цял свят. Изложбената зона посрещна 231 изложители, а сцените на фестивала – 422 лектора.

Датите на Webit.Festival 2019 вече са обявени – 13-15 май, 2019.

Повече за програмата, лекторите, архив от 2018 г. и регистрация за Webit.Festival 2019 ще намерите тук.

 

БУЛДЕНТАЛ

БУЛДЕНТАЛ е едно от най-значимите събития за денталния сектор в България и региона. Изложението ще акцентира върху нова тематика през 2019 г. – ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, с фокус върху последните новости в дерматологията и естетичната медицина.

Български и чуждестранни специалисти ще се съберат на едно място за ползотворни делови контакти, за обмяна на опит и информация, както за тенденциите в бранша, така и за утвърдените технологии, продукти и марки.

Изложители ще бъдат производители, вносители, представители, дистрибутори и търговци на:

  • Дентално оборудване, техника, инструменти и консумативи
  • Зъботехническо оборудване, техника, инструменти и консумативи
  • Специализирано обзавеждане за дентални клиники и кабинети
  • Специализирани продукти за орална хигиена
  • Дерматология и естетична медицина –  апаратура, оборудване, инструменти и консумативи

 

10-та Конференция за Управление на Кредитния Риск

ICAP Bulgaria организира 10-тата Конференция за управление на кредитния риск в България.

Как българските компании управляват кредитния риск през последните десет години и каква е настоящата икономическа ситуация в контекста на автоматизацията и дигитализацията на продуктите и услугите, са сред темите, които ще бъдат обсъждани на 10тата Конференция за управление на кредитния риск. Български и международните лектори ще предоставят полезна информация, създавайки възможност за дебати и дискусии върху начините за управление на кредитния риск.

 

ICAP Bulgaria е член на групата от компании ICAP – най-голямата бизнес информационна и консултантска група в Югоизточна Европа.

Програма и лектори

Форма за регистрация

 

Total Chaos 2019

Присъединете се към стотици 3D артисти, дизайнери и разработчици на събитие от световна класа в София през май. Множество вдъхновяващи разговори със световно признати артисти и практически упражнения обещават да направят второто издание на Total Chaos 2019 отново стойностно събитие в бранша.

Total Chaos ще се проведе от 16 до 18 май 2019 г. в Sofia Tech Park, с майсторски класове и възможности за сертификат за VRay на 16 май, последвани от два пълни дни презентации и сесии от 17 до 18 май.

Вижте повече подробности тук.

 

jPrime 2019

Конференцията jPrime, организирана от Jprime, ще се проведе от 28 май до 29 май 2019 г. в София Тех Парк. Събитието е посветено на Java, различни езици на JVM, мобилни, уеб и най-добри практики. Събитието се организира от българската Java общност и е подкрепено от най-големите компании в София.

jPrime включва комбинация от изявени международни лектори и водещи специалисти от България и Балканите. Разделена на две основни части, програмата предоставя възможности за учене, хакерство, работа в мрежа и забавление.

 

DIGITALK 2019 – NAVIGATE THE FUTURE OF BUSINESS

DigitalK е сред знаковите в Европа събития в областта на технологиите и цифровата трансформация. Конференцията събира най-добрите професионалисти и новатори в региона на Централна и Източна Европа: бизнес лидери, корпоративни представители, предприемачи, инвеститори и специалисти в областта на цифровите технологии.

2 дни / 2500 гости / 60+ лектори / 50 + ИНВЕСТИТОРИ

София, България | 30 май и 31 май 2019 г.

Програмата, лекторите и билети за конференцията ще намерите в сайта https://www.digitalk.bg/

X